به گزارش آیزندگی، التهاب گلو، به عنوان یک علامت در بسیاری از بیماریهای عفونی و التهابی دستگاه تنفس فوقانی دیده میشود. این علامت بسیار شایع است و بسیاری از عوامل ویروسی و باکتریال و حتی غیرعفونی باعث این التهاب میشوند و میتواند باعث ورم لوزهها شود. دکتر شمسعلی رضازاده، متخصص شیمی دارویی و عضو هیات علمی پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی، درخصوص التهاب و ورم گلو گفت: التهاب گلو دارای دو حالت حاد و مزمن است که نوع حاد التهاب آن اغلب با التهاب مجاری فوقانی تنفسی همراه است و علت آن، عفونتهای ویروسی یا میکروبی است و نوع مزمن آن که فارنژیت نام دارد، بر اثر دیابت، ورم مخاط بینی، افراط در سیگار کشیدن، مصرف مشروبات الکلی، سینوزیت و گاهی نیز بر اثر برگشت محتویات اسید معده بروز میکند.
به نقل از ایسنا، دکتر رضازاده، گیاهان دارویی مؤثر در رفع التهاب و ورم مخاط گلو و همچنین ناراحتیهای ناشی از آن را برشمرد و افزود: گیاه “انجبار” با نام علمی Polygonum Bistorata L در رفع التهاب دهان، گلو و همچنین در درمان آفت بسیار مؤثر است. دو مشت ریزوم گیاه در یک لیتر آب به مدت ۱۵ دقیقه جوشانده و مصرف شود. این جوشانده را پس از صاف کردن به صورت غرغره و شستشوی مخاط دهان و حلق میتوان استفاده کرد. وی گیاه بارهنگ را نیز در رفع التهاب مخاط دهان و حلق و حنجره مؤثر دانست بدین صورت که ۵۰ تا ۱۰۰ گرم برگ یا ریشه گیاه در یک لیتر آب جوشانده و در روز به میزان ۳ فنجان مصرف شود.
یکی دیگر از گیاهان مؤثر در درمان التهاب گلو، “مریم گلی” است. “مریم گلی” با نام علمی Salvia officinalis قابض و دارای اثر درمانی در رفع آنژین، ورم مخاط دهان، حلق و زبان است و میتوان با شستشوی مخاط دهان و حلق به صورت غرغره کردن و یا مصرف جوشانده ۵ گرم برگ گیاه در یک لیوان آب از اثر درمانی این گیاه استفاده کرد.
عضو هیات علمی پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی به خواص بینظیر دو گیاه “ختمی” و “ممرز” بهعنوان قابض، نرمکننده مخاط و دارای اثر رفع تحریکات مخاط دهان و حلق اشاره کرد و گفت: ۱۰ گرم از قطعات ریشه این گیاهان در یک لیتر آب به مدت ۱۰ دقیقه جوشانده و بعد از صاف کردن به صورت غرغره و شستشوی مخاط حلق و دهان استفاده شود.