به گزارش آیزندگی، در میان ۶۵ مطالعه در ۳۰ کشور که با مشارکت بیش از ۶۰ هزار فرد شش تا ۷۹ ساله انجام شد، محققان علوم پزشکی به ارتباط بین وضعیت اجتماعی-اقتصادی و پوسیدگی دندان پی بردند. به گفته آنها در میان نوجوانانی که به مدرسه خصوصی می روند و والدین آنها از تحصیلات و درآمد بالاتری برخوردارند، به نظر می رسد وضعیت پوسیدگیهای دندانی به طور قابل توجهی بدتر است.
ببه گفته متخصصان ممکن است ابتدا نتایج این مطالعه عجیب به نظر برسد، چرا که کودکان و نوجوانان در خانواده های مرفه به احتمال زیاد به مراقبت های دندانپزشکی منظم و بهتری دسترسی دارند اما با در نظر گرفتن ارتباط نزدیک بین نوع رژیم غذایی و وضعیت اجتماعی-اقتصادی، این موضوع منطقی است.
بنابر این گزارش به نقل از ساینس الرت، محققان استرالیایی با اشاره به نتایج این بررسی فراتحلیلی که دادههای گستردهای را در نظر گرفته تاکید دارند: نوشیدنی های گازدار، انرژی زا و آبمیوه های بسته بندی شده در بسیاری از کشورها در دسترس قشر مرفه است. این عادات غذایی ممکن است کودکان تمام سطوح اجتماعی-اقتصادی را مستعد خطر پوسیدگی دندان کند، اما آنهایی که در طبقه بالای اجتماعی-اقتصادی هستند ممکن است بیشتر از گروه های مناطقی با درآمد کم و متوسط، توان تهیه و مصرف این محصولات را داشته و در نتیجه بیشتر در معرض خطر باشند.
منبع: بهداشتنیوز