به گزارش آیزندگی، مصرف برخی از انواع آنتیبیوتیکها در دوران شیردهی مناسب است، در حالی که باید از مصرف برخی دیگر خودداری شود. آنتیبیوتیک ها از طریق شیر مادر به نوزاد منتقل میشوند، اما فقط برخی از انواع آن باعث ایجاد مشکل میشوند.
اگر آنتیبیوتیکی برای جلوگیری از گسترش عفونت مصرف میکنید، بسیاری از آنها در دوران شیردهی بیخطر هستند، از جمله پنیسیلینها و اریترومایسینها. اگر در معرض خطر ابتلا به عفونتهای جدی مانند ورم پستان هستید، خطر مصرف آنتیبیوتیکها باید با خطر عدم مصرف آنها مقایسه شود.
احتیاط و هشدارها
اگر در دوران شیردهی به آنتیبیوتیک نیاز دارید، مشورت با پزشک مهم است. باید مطمئن شوید که داروی شما برای نوزاد بیخطر است. در برخی موارد، باید خطرات و مزایای مصرف آنتیبیوتیکهای خاص را که بیخطر تلقی نمیشوند، ارزیابی کنید.
اگر در دوران شیردهی آنتیبیوتیک مصرف میکنید، نکات ایمنی وجود دارد که باید در نظر داشته باشید.
اسهال
باکتریها میتوانند شما را بیمار کنند، اما برخی از انواع باکتریها برای بدن ضروری هستند. به اصطلاح “باکتریهای خوب” در روده زندگی میکنند و به هضم غذا کمک میکنند. وقتی آنتیبیوتیک مصرف میکنید، تفاوت بین این انواع مختلف را نمیداند و ممکن است منجر به اسهال شود، که احتمالاً نمیخواهید در هنگام شیردهی شبانهروزی با آن مقابله کنید.
مصرف یک پروبیوتیک یا خوردن ماست میتواند به بدن کمک کند تا باکتریهای خوب را بازسازی کند و از اسهال جلوگیری کند.
اختلال در فلور گوارشی نوزاد
آنتیبیوتیکها از شیر مادر عبور میکنند و ممکن است به طور مشابه فلور گوارشی نوزاد را مختل کنند. و ممکن است منجر به اسهال شود یا همچنین میتواند باعث بثورات پوستی یا برفک دهان شود.
زمانی که مصرف آنتیبیوتیک های ناایمن ضروری است
گاهی اوقات، درمان عفونت تا حد امکان سریع و موثر بسیار مهم است. اگر در معرض خطر عفونت جدی هستید، و پزشک توصیه کند از نوعی آنتیبیوتیک استفاده کنید که برای شیردهی بیخطر نیست، مانند تتراسایکلین.
هنگام مصرف آنتیبیوتیکی که نباید به کودک شما منتقل شود، شیردهی را متوقف کنید. در این مدت، به کودک خود شیر خشک بدهید.
منبع: سلامت