سرطان یک بیماری مزمن است که ممکن است قسمتهای مختلف بدن را درگیر کند؛ بافتهای سالم را از بین برده و منجر به علائم زیادی در بدن شود.
۸ علامت خاموش سرطان که نباید نادیده بگیرید
به گزارش آی زندگی و به نقل از timesofindia، سرطان دومین عامل مرگ و میر در جهان است که حدود ۹.۶ میلیون مرگ را در سال ۲۰۱۸ به خود اختصاص داده است.
سرطان ریه، پروستات، کولورکتال، معده و کبد از شایعترین سرطانها در مردان هستند. در حالی که سرطان سینه، کولورکتال، ریه، دهانه رحم و تیروئید شایعترین سرطانها در میان زنان است.
البته تشخیص زودهنگام کلید درمان سرطان است. چک آپ منظم بهترین راه برای تشخیص است.
با این حال، ممکن است فرد نشانههایی نیز داشته باشد که نشان دهنده بیماری است.
سرفه مداوم
ممکن است به دلایل مختلف سرفه کنید. عفونت ویروسی، آسم، بیماری ریه (COPD) و حتی ریفلاکس معده باعث سرفه مداوم میشوند. با این حال، سرفه شدید که بدتر میشود میتواند نشان دهنده سرطان ریه باشد.
تغییر در عادات روده و سیستم گوارشی
در صورتی که در عادات سیستم گوارشی تان اختلال ایجاد شود و یا خون در مدفوع مشاهده کردید بهتر است به پزشک مراجعه کنید.
توده یا تورم در بدن
برآمدگیهایی که به طور ناگهانی در بدن آشکار میشوند باید پیگیری شوند. در حالی که همه تودهها سرطانی نیستند، تودههای بزرگ، سفت و بدون درد ممکن است نشان دهنده این بیماری باشد.
تغییرات در خال
تغییرات در اندازه، شکل و رنگ خال را نباید نادیده گرفت. این ممکن است نشان دهندهٔ جدیترین نوع سرطان پوست باشد.
کاهش وزن بدون دلیل
فردی که سرطان دارد، بدون هیچ دلیل کاهش وزن شدیدی را تجربه میکند.
درد و ناراحتی
دردی که همیشه ادامه دارد را نباید نادیده گرفت، به خصوص اگر دلیل آن مشخص نیست.
مشکل در بلع غذا
هنگامی که فرد قادر به بلع غذا نیست، ممکن است از دیسفاژی رنج ببرد. این شرایط در بیماران سرطانی که توموری در گردن دارند شایع است.
خون در ادرار
خون در ادرار میتواند شایعترین علامت سرطان مثانه باشد. البته برخی از مردانی که سرطان پروستات دارند؛ در ادرار خود خون مشاهده میکنند.
برخی افراد بر این باورند که سرطان پایان کار است و درمان ندارد. با این حال اگر در روزهای ابتدایی تشخیص داده شود قابل درمان است. به هیچ وجه نباید علائم اولیه سرطان مانند کاهش وزن به دلیل، تورم دردناک، تغییر در خال، خستگی و غیره را نادیده بگیرید.