آی زندگی– اگر فردی را می بینید که عینک دارد، فکر می کنید شانس بیشتری نسبت به داشتن ضریب هوشی بالاتر از متوسط دارد.
سارا ماریوچی روان شناس و دستیار دادستان منطقه برونکس انگلیس می گوید مطالعه بیشتر با استفاده عینک در کودکی ارتباط مستقیم دارد و به خاطر همین است که خودش می گوید به افراد عینکی حسادت می کند.
این محقق و روان شناس می گوید آیا این مسئله باید باعث نگرانی ما شود که عینکی نیستیم. و اینکه این باهوش بودن عینکی ها یا نبودن آنها از کجا منشا گرفته است. شاید بتوان این مسئله را در لابلای تاریخ قرن هجدهم میلادی جستجو کرد. عینک در سال های 1300 بعد از میلاد اختراع شد ولی در واقع تا قرن هجدهم زیاد استفاده نمی شد.
نیل هندلی کارشناس و متصدی موزه بریتانیا می گوید در نقاشی های دوره رنسانس به وضوح کسانی وجود دارند که در بین مقامات و اشخاص ثروتمند هستند که همگی از عینک استفاده می کنند. شاید بتوان یکی از توهم های بشری درباره باهوش بودن را به همین نقاشی ها نسبت داد. آن موقع کسانی که به عینک نیاز داشتند آن را نداشتند و بعدها حتی از آن استفاده نمی کردند.
به نظر می رسد، کلیشه های جامعه ممکن است در واقع مبنایی داشته باشند. من با میشل لوسیانو، متخصص ژنتیک رفتاری و مدرس دانشگاه ادینبورگ در اسکاتلند صحبت کردم. او در سال 2018 بر روی یک مطالعه که شامل بیش از 300000 نفر بود، کار کرد تا ژنوم انسان را به طور کامل بررسی کند و ببیند آیا هر نوع نشانگر ژنتیکی مرتبط با عملکرد شناختی بیشتر وجود دارد یا خیر.
این مطالعه نشان داد که بین نزدیک بینی یا نزدیک بینی و هوش رابطه وجود دارد، اما چیزهای دیگری نیز در جریان است. نیاز به استفاده از عینک ممکن است با هوش مرتبط باشد، اما به این معنی نیست که دید بد باعث افزایش هوش می شود.