به گزارش آیزندگی، دانشمندان آلمانی بر این باورند که خوردن غذا باعث آزاد شدن دوپامین در مغز آن هم نه یک بلکه دو مرتبه میشود. هورمون دوپامین مسئول آزاد سازی انرژی و نشاط است. هنگامی که شما شروع به غذا خوردن کنید بدن احساس خوب و خوشایندی را حس کرده و همین احساس زمانی که غذا به معده شما برسد هم به بدن دست میدهد. کارشناسان ارشد مطالعات در رابطه با متابولیسم، از موسسه ماکس پلانک در کلن میگویند: اولین بار که دوپامین در مغز منتشر میشود زمانی است که شما غذا را خورده و دومین بار زمانی است که غذا به معده شما رسیده است.
دانشمندان برای صحت این امر از یک نوع اسکن جدید PET استفاده کردند، این اسکن زمانی که دوپامین آزاد میشود و همچنین مناطقی که در مغز هنگام آزاد شدن دوپامین درگیر میشوند را به وضوح مشخص و بررسی کرده است.
مارک تاتگمایر کارشناس ارشد مطالعات متابولیسم از موسسه کلن آلمان می گوید:
پس از اولین انتشار هورمون های مانند دوپامین، ابتدا مناطقی از مغز که با حس پاداش و ادارک احساسی مرتبط هستند درگیر شده و پس از خوردن غذا در مناطقی نشر یافته که مربوط به عملکرد شناختی گسترده تری هستند.
برای آزمایش به ۱۲ داوطلب میلک شیک داده شد و PET نتایج را اسکن کرد، در ابتدا از داوطلبان خواسته شد میل شیک را بنوشند یا مزه مزه اش کنند، همانطور که پیشبینی شده بود، میل به خوردن دوپامین زیادی را در نواحی مشخصی از مغز منتشر کرد و پس از نوشیدن کامل میل شیک با توجه به میل و عطشی که مشاهده شده بود، اسکن نشان داد که دوپامین کمتری نسبت به دفعه اول انتشار یافته است.
از یک سو مشاهده شد که برای آزاد سازی دوپامین، میل ما به مصرف کردن غذا است، از سوی دیگر پس از صرف غذا و رسیدن آن به معده دوپامین کاهش پیدا کرده و نیاز آن دوباره مشاهده میشود. طبق نظریه هایکو بکس از دیگر محققین این موسسه، آزاد شدن دوپامین میل ما به غذا خوردن را بازتاب میدهد و از آنجا که این این هورمون باعث خوشحالی شده و تاثیراتی چون حس پاداش و لذت بردن را میدهد، پس میل به بیشتر غذا خوردن نیز افزایش پیدا می کند، ما انقدر به خوردنمان ادامه میدهیم تا دوپامین کافی برای بدن آزاد شود، البته این محقق بیان میدارد برای اثبات این فرضیه به آزمایشات و مطالعات بیشتری نیاز است.
منبع: دکتردکتر