انواع هدفون

انواع هدفون و مزایا و معایب هر نوع را بشناسید

به گزارش آی‌زندگی، این روزها انتخاب های بسیاری برای خرید هدفون دارید، از مدل های کوچکی که داخل گوش قرار می گیرند و می توان براحتی در جیب جایشان داد تا هدفون های بزرگی که کاملاً روی گوش را می پوشانند و گوش شما را در یک صدای عمیق بسیار باکیفیت غرق می کنند. و البته بلوتوث هم دیگر به یک تکنولوژی عادی تبدیل شده و استفاده از هدفون های سیم دار را بیش از پیش به سمت منسوخ شدن برده است. اگر قصد خرید هدفون جدید دارید می توانید با مطالعه مطلب حاضر با عنوان راهنمای خرید هدفون بیشتر با این گجت و انواع آن آشنا شوید.

اهمیت سایز در هنگام خرید هدفون
انتخاب هدفون بیشتر به سبک زندگی شما بر می گردد تا بودجه ای که در نظر گرفته اید. افراد هدفون های متفاوت را برای اهداف متفاوتی خریداری می کنند، برخی برای اهداف کاری و برخی دیگر برای ریلکس کردن در خانه یا حضور در یک کنفرانس ویدیویی. با این وجود، خط بین این اهداف بسیار مبهم و نامفهوم است و به دلیل کارکرد گسترده هدفون، گاهی فرد از یک هدفون جدید برای اهداف متفاوتی استفاده می کند. در مترو یا در حال پیاده روی، دیده اید افرادی را که هدفون های بسیار بزرگی روی گوش خود دارند که معمولاً برای استفاده در خانه تولید شده اند و برخی دیگر نیز تمام ۲۴ ساعت را یه ایربادهایشان چسبیده اند، حتی زمانی که روی لپ تاپشان در حال تماشای ویدیو هستند.

هدفون کوچک برای زمان هایی که قابل حمل بودن بیشترین اهمیت را دارد

تمامی هدفون ها از لحاظ تکنیکی قابل حمل هستند اما منظور ما از قابل حمل بودن هدفون در اینجا، مدل های کوچک و سبک است که می توان آن ها هنگامی که قصد استفاده ندارید، در جیب یا کیف جای دهید. برخی افراد هدفون های سبک تر و کوچکتر را راحت تر و مناسب تر می دانند در حالی که در این موارد باید کیفیت صدا را فدای راحتی کرد.

هدفون های بزرگ برای زمان هایی که کیفیت صدا بیشترین اهمیت را دارد

برای هدفون های بزرگتر از عبارت «هدفون های خانگی/استودیویی» استفاده می شود که بیشتر شبیه گوش پوش هایی هستند که از ورود صداهای خطرناک و مضر به گوشتان مراقبت می کنند و معمولاً در هنگام کار با دستگاه ها و ماشین آلات پرسروصدا مورد استفاده قرار می گیرند. این هدفون های بزرگ دارای دو به اصطلاح «فنجان» هستند که توسط یک سربند قابل تنظیم که روی سر قرار می گیرد به هم متصل می شوند. برخی از این هدفون ها برای اینکه جای کمتری بگیرند قابلیت تا شدن داشته و کیف دارند. این هدفون ها بسیار حجیم تر بوده اما کیفیت صدای بالایی داشته و معمولاً بالاترین کیفیت صدا را در میان هدفون ها به خود اختصاص داده اند.

نکاتی برای خرید بهترین و مناسب ترین هدفون

کیفیت صدای هدفون را ارزیابی کنید

همانند اسپیکر، هدفون ها نیز می توانند بخش های خاصی از طیف صدا را برجسته یا سرکوب کنند و هر فردی ارجحیت خاص خود را در هنگام انتخاب صدا دارد. در صورتی که امکانش وجود داشته باشد، قبل از خرید هدفون را امتحان کنید. اگر به شکل آنلاین خرید می کنید، سیاست های عودت کالا و بخش نقدها و نظرات خریداران را بررسی کنید تا بتوانید بهتر تصمیم گیری کنید. در صورتی که نقدها منفی باشد این موضوع به عنوان یک هشدار در مورد کیفیت آن هدفون خواهد بود و نداشتن قابلیت عودت یا تعویض نیز می تواند شما را از خرید یک هدفون به شکل آنلاین، بازدارد.

طرح و مدلی را انتخاب کنید که برای استفاده مورد نظرتان از هدفون مناسب باشد

هدفون های مدل روگوشی که به طور کامل روی گوش را می پوشانند برای گوش دادن در خانه مناسب هستند اما وقتی در بیرون از خانه و در حال راه رفتن یا مسافرت هستید می توانند برایتان دردسرساز شوند. گاهی اوقات، مدل های کوچکتر قابل حمل (هدفون های داخل گوشی) کمی کیفیت صدا را قربانی می کنند اما در عمل بسیار کاربردی بوده و مدیریت آن ها بسیار راحت تر است. اگر به آرامش و یک فضای کاری ساکت و بی صدا در خانه یا دیگر محیط ها نیاز دارید، هدفون های روگوشی یا هدفون هایی که دارای تکنولوژی حذف نویز فعال هستند را انتخاب کنید.

برای داشتن بهترین صدا به دنبال هدفون های سیمی باشید

برای گوش دادن جدی به موسیقی، به ضما توصیه می کنیم که مدل های پیشرفته تر و گرانقیمت تر هدفون را مد نظر داشته باشید. بسیاری از هدفون های سیم دار نیز عملکرد بسیار خوبی در این زمینه دارند. اگر چه مدل های بی سیم امروزی نیز کیفیت خوبی دارند اما نمی توان مدل هدفون بی سیمی را پیدا کرد که با اطمینان بتوان گفت کیفیت صدای آن از مدل های سیم دار بهتر یا هم رده آن هاست.

انواع هدفون: مدلی برای هر نوع گوش

انتخاب بهترین و مناسب ترین نوع هدفون یک تصمیم بسیار شخصی است. بسیاری از کسانی که به طور مرتب از هدفون استفاده می کنند، بیشترین رضایت و راحتی را با هدفون های کوچک داخل گوشی یا ایربادها دارند که در کانال گوش جای می گیرند یا ایربادهایی که روی کاسه گوش قرار می گیرند اما برخی دیگر این نوع هدفون ها را آزار دهنده می دانند. برخی هدفون های رو گوشی که تنها روی بخش کاسه گوش قرار می گیرند را به نمونه های رو گوشی که تمام گوش را پوشش می دهند ترجیح می دهند. بعضی افراد نیز می گویند که حجم و سایز بزرگ این هدفون ها برایشان دردسرساز شده و در صورتی که عینک یا گوشواره داشته باشید اوضاع بدتر نیز خواهد بود. بسته به نوع استفاده ای که می خواهید از هدفون جدید خود بکنید، شاید بخواهید نمونه های بی سیم و/یا حذف کرده نویز را نیز استفاده کنید.

 

هدفون های روگوشی که گوش را به طور کامل می پوشانند (Over-Ear Headphones)

این نوع هدفون ها که با نام دورگوشی یا سایز کامل نیز شناخته می شوند به خاطر فنجان های گوشی بزرگشان شناخته شده اند که تقریباً تمام گوش افراد را می پوشانند و اغلب در دو نوع عرضه می شوند. مدل های با پشت بسته که فنجان های عایق دارند. این هدفون ها صدای بیشتری را در خود نگه داشته و از رسیدن صداهای اطراف به داخل گوش و برعکس جلوگیری می کنند. با این وجود، این مدل هدفون ها ممکن است مانع از شنیدن برخی صداها شوند که می خواهید بشنویدشان، مانند صدای زنگ تلفن همراه یا زنگ خانه.

هدفون های با پشت باز نیز در فنجان گوشی خود منافذی دارند که هدف آن ها ایجاد یک صدای شفاف تر و طبیعی تر است. این هدفون ها باعث می شوند که صداهای بلند بیرونی نیز به گوش شما برسند و نویز نیز از آن ها نفوذ خواهد کرد که می تواند کسانی که در اطراف شما قرار دارند را نیز آزار دهد. در کل هدفون های روگوشی این مدل فشار را به شقیقه ها و سر وارد می کنند تا خود گوش ها. این مدل کمتر قابل حمل بوده اما صدای بسیار باکیفیتی تولید کرده و در مقایسه با دیگر طراحی ها، راحتی بیشتری موقع استفاده دارند.

هدفون های روگوشی که تنها کاسه های گوش را می پوشانند (On-Ear Headphones)

این نوع هدفون ها معمولاً سبک تر از نمونه قبلی بوده و به جای فشار به دو طرف سر، به گوش های شما فشار وارد می کنند. برخی افراد این مدل را از مدل قبلی بهتر و راحتتر می دانند که باعث می شوند در زمان های طولانی استفاده، گوش شما داغ نشود. هدفون های روگوشی این مدل، مانند مدل قبلی، دارای انواع پشت باز و پشت بسته هستند اما در هر دو نوع، مقدار بیشتری صدا از بیرون به داخل می آید زیرا معمولاً به طور کامل روی گوش ننشسته و عایق صدایی ایجاد نمی کنند. برخی از این هدفون قابلیت تا شدن داشته و کیف مخصوص خود را دارند. این مدل ها در میانه هدفون ها از لحاظ کارآیی و راحتی قرار دارند، یعنی اینکه در برخی حوزه ها مفید و در برخی دیگر ناکارآمد هستند. بهترین نوع هدفون روگوشی ترکیبی از قابل حمل بودن، راحتی، زیبایی و صدای بهتر خواهد بود. برای کسانی که دائماً در حال حرکت بوده و دنبال کیفیت صدای خوبی هستند، این مدل هدفون ایده آل بوده زیرا حجم کمتری نسبت به مدل قبلی داشته و کمتر جلب توجه می کنند.

هدفون های داخل گوشی (In-Ear Headphones)

هدفون های داخل گوشی یا ایربادها یا ایرفون ها روی کاسه گوش قرار گرفته و کانال گوش را می پوشانند و بخشی از آن ها نیز وارد کانال گوش می شود. ایربادها این روزها به همراه جدایی ناپذیر گوشی های هوشمند تبدیل شده اند و ابزاری ضروری و پرکاربرد برای افراد هستند. مدل هایی که وارد گوش می شوند، وارد کانال گوش شده و یک نوع حالت عایق را ایجاد می کنند که امکان ورود صداهای بیرونی به گوش را سلب می کنند. بیشتر هدفون های داخل گوشی دارای یک قطعه اضای هستند که سایزهای متفاوتی داشته و طوری داخل گوش قرار می گیرد که بتوان دهدفون را در داخل گوش به خوبی نگه دارد.

این مدل هدفون از ارزان ترین مدل های هدفون بوده و همه جا یافت می شوند و معمولاً همراه با هر دستگاه الکترونیکی صوتی و تصویری فروخته می شدند. برخلاف دو مدل قبلی، هدفون های داخل گوشی از لحاظ قابل حمل بودن بسیار کاربردی بوده و در هنگام استفاده کمتر جلب توجه می کنند و می توان براحتی از آن ها استفاده نمود بدون اینکه جلب توجه کرد. این نوع هدفون ها برای مقاصد ورزشی بهترین گزینه هستند و ماهیت قابل حمل بودن، سبکی و ارزان قیمتی آن ها را به گزینه های مناسبی برای استفاده های عمومی تبدیل کرده است. انواعی از این هدفون های داخل گوشی نیز وجود دارند که به طور ویژه برای اهداف ورزشی ساخته شده اند. برای کسانی که مشکلات گوشی یا حساسیت گوشی دارند می توانند آزار دهنده باشند به ویژه زمانی که برای مدت های طولانی مورد استفاده قرار بگیرند.

هدفون های بی سیم (Wireless Headphones)

مدل های بی سیم هدفون بسیار معمول بوده و اغلب از بلوتوث استفاده می کنند که برد آن ها حدود سی متر یا در همین حدود است و امکان اتصال به گوشی های هوشمند، لپ تاپ یا برخی تلویزیون ها در این فاصله معین را ممکن می سازند. این هدفون ها که روزگاری بسیار پیشرفته و مدرن به شمار می آمدند، در سال های اخیر با حذف شدن جک هدفون از گوشی های هوشمند به یک ابزار ضروری و حیاتی تبدیل شده اند. هدفون های بی سیم دارای قابلیت های متنوع و مختلفی هستند، از سازگاری با الکسا و دیگر دستیارهای دیجیتالی تا حالت های تنظیم صدای متفاوت که به صورت عامدانه امکان ورود صدای اطراف به داخل هدفون و سپس گوش را فراهم می سازد تا هنگام استفاده از هدفون، حواستان به اطراف و اتفاقات آن نیز باشد.

هدفون های حذف کننده نویز (Noise-Canceling Headphones)

بسیاری از هدفون ها دارای یک طراحی ایزوله کننده صدا هستند که صداهای بیرونی را به شکلی فیزیکی از ورود به گوش باز می دارد، ترفندی که به آن «حذف نویز غیرفعال» (passive noise-canceling) می گویند. مدل های داری قابلیت حذف نویز فعال یک قدم از نوع قبلی جلوتر می روند. این مدل های دارای باتری از میکروفون های بسیار ریزی برای کنترل فرکانس صداهای بیرونی استفاده کرده و سپس برای حذف کردنشان، همان فرکانس ها را به شکل ناهم فاز تولید می کنند. برخی از هدفون های دارای قابلیت حذف نویز می توانند با خاموش بودن حالت کاهش نویز نیز کار کنند و به همین خاطر حتی در صورتی که باتری هایشان خالی یا خراب شوند نیز می توانید از آن ها استفاده کنید و برخی دیگر نیز تنها در حالت کنسل کردن نویز به کار می آیند.

 

هدفون های وایرلس واقعی

منظورمان از وایرلس واقعی، هدفون هایی است که سیم یا کابلی ندارند که گوشی ها را به هم وصل کرده باشد. وقتی پای قابل حمل بودن در میان باشد، این نوع هدفون ها نهایت راحتی و کارآیی را دارند و با پیشرفت تکنولوژی در سال های اخیر، کیفیت صدای آن ها بهتر شده و قیمت های مقرون به صرفه تر و متنوع ترین یافته اند. این نوع هدفون دارای یک جعبه نگهداری هستند که علاوه بر محفظه نگهداری، نقش شارژر را نیز ایفا می کنند. وقتی به دنبال خرید یک هدفون وایرلس واقعی هستید، به این نکته توجه داشته باشید که ظرفیت شارژ آن چقدر است به ویژه برای زمانی که به سفر می روید و مدتی طول می کشد تا به پریز برق دسترسی داشته باشید. عمر باتری در این مدل ها معمولاً کوتاه است.

قابلیت های هدفون

واکنش فرکانسی: واکنش فرکانسی (frequency response) هدفون مقیاسی است به توانایی هدفون ها در بازتولید تمام فرکانس ها اشاره دارد. گوش انسان به طور متوسط توانایی شنیدن فرکانس های بین ۲۰ تا ۲۰۰۰۰ هرتز را داراست. در حالی که اکثر هدفون ها به این گستره فرکانسی واکنش نشان می دهند، برخی انواع هدفون ها با فرکانس های تا ۳۵۰۰۰ هرتز نیز واکنش نشان می دهند. نکته اینجاست که انسان توانایی شنیدن فرکانس های کمتر از ۲۰ هرتز یا بالاتر از ۲۰۰۰۰ هرتز را ندارد. در واقع واکنش فرکانسی هدفون به نوع موسیقی که گوش می دهید بستگی دارد.

حساسیت: وقتی پای انسان به میان می آید، حساسیت مقیاسی است که به میزان فشاری که فرد می تواند در آنِ واحد تحمل کند اشاره دارد. اما هدفون ها نیز می توانند حساس باشند. در مورد هدفون ها، حساسیت به کارآیی هدفون در تبدیل سیگنال های الکتریکی به سیگنال آکوستیکی اشاره دارد. حساسییت صدایی با واحد دسی بل اندازه گیری شده و گستره ایمن برای حساسیت هدفون ها بین ۷۰ تا ۱۱۰ دسی بل است و گوش ها در این گستره از آسیب در امان خواهند بود.

صدای با رزولوشن بالا: این استاندارد جدید در سال های اخیر مورد توجه قرار گرفته است. رزولوشن بالا عبارت جدیدی است که برای فایل های صوتی مورد استفاده قرار گرفته که کیفیت بازتولید صدای بالایی داشته یا به عبارت دیگر، فرکانس نمونه گزینی باید بالاتر از فرکانس سی دی باشد که عدد ۱۶ بیت بر ۴۴.۱ کیلوهرتز است. هنگام ضبط یک فایل صوتی، از گستره ۱۶ بیت و ۴۴.۱ کیلوهرتز استفاده می شود اما در فایل های Mp۳ معمول از نرخ پایین تر ۶۴ تا کیلو بیت بر ثانیه استفاده می شود. برای اینکه هدفون ها در دسته رزولوشن صوتی بالا رده بندی شوند، باید فرکانس بالا را با دستکم ۴۰ کیلو هرتز تولید کنند.

استریو در مقابل مونو: هدفون های استریو برای گوش دادن با دو گوشی همزمان مناسب هستند و اگر یکی از گوش هایتان به هر دلیلی مشکل دارد، استفاده از هدفون های مونو بهتر است. اگر علاقه زیادی به گیمینگ، تماشای فیلم و گوش دادن به موسیقی دارید، هدفون های استریو بسیار مناسب تر خواهند بود زیرا صدایی دقیق تر و غنی تر تولید می کنند. در دیگر موارد وقتی نیازی به خروجی استریو ندارید، بهتر است به سراغ گزینه های مونو بروید که بسیار ارزان تر هستند.

اگر قصد خرید هدفون جدید دارید می توانید با مطالعه مطلب حاضر با عنوان راهنمای خرید هدفون بیشتر با این گجت و انواع آن آشنا شوید.

امکانات اضافی هدفون ها

ضد آب بودن: چه در خوشگذرانی در کنار ساحل و چه در حال ورزش در گرمای تابستان باشید یا استفاده از هدفون در حمام، در حال شنا یا کار، هدفون های ضد آب به کارتان خواهد آمد بدون اینکه نگرانی از بابت خراب شدن درایورهای هدفون در اثر تماس با آب باشید.

دستیار صدا: بعد از سال ها آزمایش، گوگل در سال ۲۰۱۷ در همکاری با Boise از هدفون هایی رونمایی کرد که دارای دستیار صدای گوگل بودند. این قابلیت برای اولین بار در هدفون های Bose QC۳۵ ۱ مورد استفاده قرار گرفت. هدفونی که دارای دستیار صدا باشد می تواند نوتیفیکیشن ها، یادآوری ها یا موارد مشابه را بخواند.

میکروفون و کنترلگرها: شرط می بندم که بسیاری هدفون هایی را ترجیح می دهند که دارای میکروفون و کنترلهای روی دسته هستند، قابلیتی که در هدفون های سیم دار و بلوتوثی دیده می شود. این قابلیت، استفاده از هدفون را آسان تر می سازد.

بیومتریک: از تکنولوژی بیومتریک سال هاست که برای شناسایی و کنترل دسترسی استفاده می شود و اکنون این تکنولوژی وارد گجت های پوشیدنی شده تا اطلاعات مرتبط با سلامتی و فیتنس مانند ضربان قلب، کالری مصرفی و شمارش گام ها را پایش کنند. هدفون ها نیز همانند دستبندهای هوشمند می توانند برخی پارامترها را ذخیره کنند.

منبع: روزیاتو

 

0 0 رای ها
امتیاز به مطلب
دنبال کردن نظرات
اطلاع از
0 نظر
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
پربیننده امروز
آخرین مطالب
0
خوش‌حال می‌شیم نظرتون رو درباره این مطلب بدونیمx