کم شنوایی

چگونه درجه کم‌شنوایی خود را تعیین کنیم؟

از دست دادن شنوایی بیشتر از آنچه تصور می‌کنید بر افراد تاثیر می‌گذارد. این مشکل می‌تواند ناشی از عوامل مختلفی از جمله قرار گرفتن در معرض صداهای بلند یا عفونت باشد و اغلب به تدریج پیشرفت می‌کند و می‌تواند کار و روابط شما را مختل کند.

به گزارش آی‌زندگی، برای تعیین شدت کم شنوایی، پزشک یک آزمایش شنوایی انجام می‌دهد. میزان کم شنوایی بر اساس میزان بلندی صداها برای شنیدن آنها ارزیابی می‌شود. این میزان با دسی‌بل کم شنوایی اندازه‌گیری می‌شود(dB HL). کم شنوایی خفیف در محدوده دسی‌بل کم شنوایی بین ۲۶ تا ۴۰.۲ طبقه‌بندی می‌شود این سطح از افت شنوایی ممکن است شنیدن مکالمات را در زمانی که صدای مزاحم پس‌زمینه زیادی وجود دارد دشوار کند. مشابه چیزی است که یک فرد با شنوایی طبیعی اگر انگشتان خود را در گوش خود فرو کند، تجربه می‌کند.

کم شنوایی متوسط شامل محدوده دسی‌بل کم شنوایی از ۴۱ تا ۵۵.۲ است. با این سطح از افت شنوایی، ممکن است در شنیدن برخی از صداهای همخوان در هنگام صحبت کردن مشکل داشته باشید. به عبارت دیگر: قادر به شنیدن هستید، اما برای درک همه چیز نیاز به تلاش کردن دارید.

در کم شنوایی نسبتاً شدید، محدوده دسی‌بل کم شنوایی از ۵۶ تا ۷۰.۲ بدون سمعک است، افراد با این سطح از کم شنوایی نمی‌توانند گفتار را بشنوند. حتی با سمعک، شنیدن و درک گفتار ممکن است گاهی دشوار باشد. کم شنوایی شدید زمانی است که دسی‌بل کم شنوایی بین ۷۱ تا ۹۰.۲ باشد بدون سمعک یا کاشت حلزون، فردی با این سطح از کم شنوایی نمی‌تواند گفتار را بشنود.

کم شنوایی عمیق شامل دسی‌بل کم شنوایی ۹۱ و بالاتر است. بدون سمعک یا کاشت حلزون، فردی با این درجه از کم شنوایی ممکن است حتی قادر به شنیدن صداهای بلند مانند موتور هواپیما یا اعلام حریق نباشد. تست‌های مختلفی برای تشخیص کم شنوایی وجود دارد. آنها دردناک نیستند و می‌توانند اطلاعات بسیار مورد نیاز را ارائه دهند. این تست‌ها عبارتند از:

• تست پاسخ شنوایی ساقه مغز که پاسخ مغز به صدا را بررسی می‌کند و می‌تواند در هنگام خواب انجام شود.

• انتشارات گوش داخلی که پاسخ گوش داخلی به صدا را اندازه‌گیری می‌کند و می‌تواند هنگام خواب انجام شود.

• ارزیابی شنوایی سنجی رفتاری که عملکرد تمام قسمت‌های گوش را آزمایش می‌کند و نحوه واکنش فرد به صداها را ارزیابی می‌کند. در طول این آزمایش، فرد بیدار است و به طور فعال به صداها پاسخ می‌دهد.درمان می‌تواند برای هر فرد متفاوت به نظر برسد و بر اساس علت و شدت کم شنوایی و سن فرد است. برنامه‌های درمانی برای هر فردی که کم شنوایی دارد باید شامل نظارت دقیق، پیگیری‌های مداوم و تغییر برنامه درمانی در صورت نیاز در طول زمان باشد.

منبع: سلامت

0 0 رای ها
امتیاز به مطلب
دنبال کردن نظرات
اطلاع از
0 نظر
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
پربیننده امروز
آخرین مطالب
0
خوش‌حال می‌شیم نظرتون رو درباره این مطلب بدونیمx