کنار گذاشتن بعضی عادتها واقعا میتواند سخت باشد، مخصوصا زمانی که درباره آشپزی صحبت میکنیم، زیرا بیشتر ما اساسا از عادتهای نادرست و اشتباه خودمان در آشپزی بیخبریم. بعضی از عادتها بیشتر بهخاطر کمالگرایی بهوجود میآیند و به سلامت ما آسیب نمیرسانند اما بعضی از آنها واقعا میتوانند سلامت ما را تهدید کنند.
۴ عادت بد در آشپزی که باید کنار بگذارید!
به گزارش آیزندگی، در ادامه با ۴ مورد از رایجترین عادتهای بد و اشتباه در آشپزی آشنا خواهیم شد که احتمالا جزو عادتهای شما هم هستند که به ترتیب عبارتند از:
۱. دستگاه یا وسیله پخت غذا را از قبل گرم نمیکنید
در بیشتر دستورهای آشپزی تاکید میشود که ابتدا فِر، گریل، سولار و… را گرم کنید و بعد غذا را برای پخت درون آنها قرار دهید. بیشتر افراد هم این اصل مهم را نادیده میگیرند، درحالی که عدم رعایت آن بهسادگی زمان پخت استاندارد را مختل میکند، پخت یکنواخت و یکدست غذا را غیرممکن میسازد یا اینکه باعث سوختن غذا میشود. عدم گرمسازی گریل هم معمولا به چسبیدن غذا به سطح گریل و درنهایت سوختن آن منجر میشود. هنگام استفاده از روغن در تابه نیز باید منتظر گرم شدن روغن بمانیم اما نباید کاری کنیم که روغن بیشازحد داغ شود و اصطلاحا از نقطهدود استانداردش عبور کند. پس قبل از اینکه روغن به نقطهدود برسد، پختوپز را شروع کنید.
۲. پیمانه را درون کیسه آرد فرومیبرید
وقتی که میخواهیم مقداری آرد برداریم، معمولا پیمانه را درون کیسه آرد فرومیبریم و سپس آرد را درون ظرف میریزیم. اما چنین کاری کاملا اشتباه است زیرا بهسادگی آرد را فشرده میکند و میزان آرد بیشتری را در اختیار شما میگذارد. پیامد این اشتباه هم این است که نانها یا شیرینیهای پختهشده بیشازحد سنگین یا متراکم میشوند. روش صحیح برای اندازهگیری آرد، این است که آرد را با قاشق بزرگ درون پیمانه بریزیم و سپس سطح بالای آن را صاف کنیم تا از دقیق بودن مقدار انتخابشده مطمئن باشیم.
۳. گوشت را قبل از پختن آبکشی میکنید
شستن گوشت در سینک ظرفشویی شاید از نظر روانی به شما آرامش بدهد، اما بهسادگی سینک را با باکتریهای مختلف آلوده میکند و حتی میتواند باعث مسمومیتهای غذایی شود. اگر تصور میکنید که چیز خاصی روی سطح گوشت چسبیده، از یک حوله کاغذی برای جدا کردن آن کمک بگیرید و هرگز گوشت را درون سینک ظرفشویی نشویید.
۴. تابه را بیشازحد پُر میکنید یا غذا را زیادی هم میزنید
آشپزی در بیشتر مواقع به صبر نیاز دارد. اما بعضی افراد میخواهند در مدتزمان بسیار کوتاه، حجم زیادی از مواد غذایی را برای مصرف آماده کنند و درنتیجه یک تابه کوچک یا متوسط را با انبوهی از مواد غذایی پُر میکنند. این عادت اشتباه روند پختن غذا را کُند میسازد و در پایان هم تودهای از یک غذای لهشده را در اختیار شما میگذارد. اگر تابه انتخابشده برای تفت دادن گوشت کوچک باشد، دمای تابه سریعا کاهش مییابد و گوشت به کف تابه میچسبد. بنابراین، یا باید اندازه تابه با حجم مواد غذایی مطابقت داشته باشد یا اینکه مواد غذایی مختلف را بهصورت بخشبخش درون تابه بریزید و پس از پخت از تابه خارج کنید. هم زدن بیشازحد غذا هم اجازه نمیدهد که سطح بیرونی مواد غذایی بهدرستی سرخ شود و درنهایت مواد غذایی را تکهتکه میکند. پس همیشه برای هم زدن غذا مطابق با دستورالعمل ارائهشده عمل کنید.
منبع: سلامت