به گزارش آیزندگی، براساس مطالعات اخیر که نتایج آن در نشریه Journal of Nutrition منتشر شد، بزرگسالانی که در رژیم غذایی روزانه شان حداقل ۳ سهم غلات سبوسدار مصرف میکنند با خطر کمتر ابتلا به چاقی شکمی و افزایش قند و فشار خون مواجه هستند.
هر سهم غلات سبوسدار شامل ۱/۳ لیوان برنج قهوهای، ۱/۲ لیوان بلغور، ذرت، انواع رشته و ماکارونی یا ۳۰ گرم نان سبوسدار است. هدف از این مطالعه، تاثیر طولانیمدت غلات سبوسدار و سفید بر ۵ فاکتور خطر بروز بیماریهای قلبی عروقی؛ چاقی شکمی، فشار خون، قند خون، تریگلیسرید و کلسترول بود و وضعیت ۳۱۰۰ نفر با سن متوسط ۵۵ سال بررسی شد. طی ۱۸ سال و هر ۴ سال یکبار، محققان این فاکتورهای خطر را نسبت به مقدار توصیه شده مصرف غلات سبوسدار مقایسه کردند. نتایج حاکی از آن بود که کاهش مصرف غلات سفید و جایگزینی با غلات سبوسدار منجر به افزایش کمتر چاقی شکمی، کاهش سطح تریگلیسرید همچنین کنترل قند و فشار خون در هر دوره چهار ساله میشود.
در کل، افراد بزرگسال که روزانه غلات سبوسدار مصرف میکنند کمتر دچار افزایش فشار و قند خون میشوند. از آنجا که این دو عامل تاثیر جدی در بروز بیماریهای قلبی عروقی دارد، فاکتور مهم پیشگیرانه تلقی میشود.
همینطور مزیت غلات سبوسدار بر غلات سفید، مقدار فیبرهای غذایی است که تاثیر سیرکنندگی دارند و مانع از افزایش قند خون میشوند. همچنین، منبع غنی از منیزیم، پتاسیم و آنتیاکسیدانها هستند که در کاهش فشار خون نقش دارند.
منبع: سلامت