به گزارش آیزندگی، آیا میدانید چای ماسالا از چه ترکیباتی تهیه میشود؟ در واقع مواد تشکیل دهنده این چای (از جمله هل، رازیانه، دارچین و فلفل سیاه) باعث بوجود آمدن خواص بینطیری در این نوشیدنی خوشمزه میشود. از جمله خواص چای ماسالا میتوان به کنترل قند، کاهش وزن، کمک به دستگاه گوارش در هضم غذا و… اشاره کرد.
خواص چای ماسالا
چای ماسالا مخلوطی از چای سیاه، زنجبیل و سایر ادویهها است. از جمله این ادویهها میتوان هل، رازیانه، دارچین و فلفل سیاه را نام برد. همچنین در دم کردن این چای به جای آب معمولا از شیر استفاده میشود. این ترکیبات خواص فوق العادهای به چای ماسالا میبخشد. از جمله خواص چای ماسالا به صورت کلی میتوان به تاثیر آن در سلامت قلب، هضم بهتر غذا، کنترل قند خون و… اشاره کرد. در ادامه به این موارد اشاره خواهیم کرد.
۱. چای ماسالا و سلامت قلب
مطالعات بیانگر آن است که مصرف دارچین میتواند بر روی سلامت قلب و سیستم قلبی عروقی تاثیر گذارد. بدین ترتیب که با کاهش فشار خون به سلامت قلب کمک شایانی میکند. همچنین دارچین میتواند باعث کاهش کلسترول و تری گلیسرید شده و بدین ترتیب چای ماسالا با دارا بودن دارچین میتواند به شما در سلامت قلب کمک کند.
۲. چای ماسالا و کاهش قند خون
زنجبیل و دارچین به کار رفته در چای ماسالا میتواند موجب کاهش قند خون شود. طبق تحقیقات انجام شده مصرف روزانه ۴ گرم دارچین میتواند تا حدود ۲۹ درصد مقاومت بدن به انسولین را بهبود ببخشد و باعث کاهش قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع یک شود. همچنین مصرف روزانه دو گرم زنجبیل میتواند تا ۱۲ درصد به کاهش قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع دو کمک کند.
۳. چای ماسالا و کمک به هضم مواد غذایی
چای ماسالا با دارا بودن هل و زنجبیل یک ماده موثر برای جلوگیری از تهوع محسوب میشود. این چای میتواند در دوران بارداری گزینهای مناسب برای مادران در ماههای اول بارداری و مبارزه با حالت تهوع پس از مصرف غذا باشد. همچنین ادویههای دیگر موجود در این چای مانند دارچین و میخک با دارا بودن خواص آنتی باکتریایی مانع از رشد و گسترش عفونتهای دستگاه گوارش شده و به سلامت کلی بدن کمک میکنند.
از طرف دیگر فلفل سیاه به کار رفته در ترکیب چای ماسالا باعث افزایش فعالیتهای آنزیمی در دستگاه گوارش شده و به هضم بهتر مواد غذایی کمک میکند.
۴. چای ماسالا و کاهش وزن
از دیگر خواص چای ماسالا میتوان به کاهش وزن اشاره کرد. چای ماسالا با دارا بودن فلفل سیاه به بالا رفتن درصد سوخت و ساز در بدن کمک کرده و بدین ترتیب به کاهش وزن به عنوان یک روش درمانی مکمل کمک میکند. همچنین شیر به کار رفته در دم کردن چای ماسالا منبعی غنی از پروتئن به شمار رفته که میتواند احساس گرسنگی را در افراد به تعویق اندازد و بدین ترتیب از پرخوری جلوگیری کند.
طرز تهیه چای ماسالا
چای ماسالا در بسیاری از کافهها سرو میشود با این حال شما خود نیز میتوانید با خرید بستههای چای آماده آن و یا حتی خرید ترکیبات تشکیل دهنده آن از عطاریها آن را به سادگی در خانه تهیه کنید و مورد استفاده قرار دهید. در ادامه نحوه تهیه خانگی چای ماسالا را توضیح خواهیم داد.
تهیه چای ماسالا به روش خانگی
برای تهیه چای ماسالا به روش خانگی کافی است طبق دستور العمل زیر عمل کنید.
مواد لازم:
فلفل قرمز، سفید و سیاه به اندازه یک قاشق چای خوری، چند دانه میخک، چند دانه هل و یا نیم قاشق چای خوری پودر آن، یک عدد چوب دارچین، یک الی دو پیمانه آب، یک الی دو قاشق چای خوری چای سیاه، دو تکه زنجبیل تازه.
طرز تهیه:
فلفل، میخک، هل ودارچین را با هم مخلوط کرده و بکوبید و سپس روی حرارت قرار دهید. به مدت دو دقیقه حرارت دهی را ادامه دهید و سپس اجازه دهید ترکیب حاصل خنک شود. سپس آن را به مخلوط آب و زنجبیل اضافه کنید و حدود ۲۰ دقیقه حرارت دهید و پیش از رسیدن به نقطه جوش حرارت دهی را متوقف کنید. سپس چای سیاه را به ترکیب خود اضافه کرده و ده دقیقه فرصت دهید تا مواد به خوبی با هم ترکیب شوند و سپس مورد استفاده قرار دهید.
میزان مصرف مناسب چای ماسالا در روز
ترکیبات به کار رفته در چای ماسالا همگی طبیعی بوده و تا به حال اثرات جانبی خاصی از مصرف چای ماسالا گزار نشده است. به همین دلیل محدودیتی برای مصرف چای نمیتوان ذکر کرد. تنها باید به این نکته اشاره کرد که از آنجا که این چای مانند هر چای دیگری دارای ترکیبات کافئنی است، مصرف بیش از حد آن میتواند باعث اختلالات خواب و استرس و آشفتگی شود.
مطالعات انجام شده در رابطه با مصرف مجاز کافئین بیانگر آن است که مصرف حداکثر کافئین در روز نباید از ۳۰۰ میلی گرم تجاوز کند. هر فنجان چای ماسالا تقریبا ۲۰ میلی گرم کافئین دارد و بنابراین میتوان گفت: مصرف تا حدود ۳ فنجان آن در روز مشکلی برای شما ایجاد نخواهد کرد.
افراد دارای طبع گرم نیز دقت داشته باشند که ترکیب ادویههای به کار رفته در چای ماسالابه طور کلی گرم بوده و در برخی افراد میتواند موجب تب و بی حالی شود؛ بنابراین به طور کلی میتوان گفت: میزان مناسب مصرف چای ماسالا در روز به طبیعت و عادات غذایی هر شخص بستگی دارد. با این حال مصرف یک الی سه فنجان آن در روز مشکلی برای سلامتی افراد ایجاد نخواهد کرد.
منبع: بهداشتنیوز