به گزارش آیزندگی، برای مبارزه با بیماری کبد چرب، ضروری است که تغییرات استراتژیک و پایدار در رژیم غذایی خود ایجاد کنید، نه اینکه صرفاً هر نوع غذا را اینجا و آنجا روی هم بخورید. Aymin Delgado-Borego، پزشک متخصص گوارش کودکان و بزرگسالان جوان و متخصص بهداشت عمومی در خدمات پزشکی Kidz در فلوریدا می گوید: «مهم ترین بخش این تغییرات این است که باید پایدار باشند. به طور کلی، بهترین رژیم غذایی برای کبد چرب شامل موارد زیر است:
هشت مورد از بهترین غذاهای مفید برای کبد چرب
متخصصان این مواد غذایی را به ویژه برای داشتن کبد سالم توصیه می کنند:
۱. شیر بادام یا شیر گاو کم چرب
دکتر دلگادو-بورگو می گوید بزرگسالان و کودکان مبتلا به بیماری کبد چرب باید به مصرف کلسیم توجه کنند. او توضیح میدهد: «در چند سال اخیر شواهد جدیدی وجود دارد که نشان میدهد مصرف کافی کلسیم و ویتامین D ممکن است به جلوگیری از ابتلا به بیماری کبد چرب کمک کند.» و اضافه میکند که تحقیقات بیشتری لازم است. علاوه بر این، بیماران مبتلا به بیماری پیشرفته کبدی به دلیل عوارض متعدد تغذیه ای مشکلاتی دارند و می توانند به استئوپنی و پوکی استخوان زودرس مبتلا شوند. بیماری کبد چرب لزوماً جذب کلسیم را کاهش نمی دهد. کلسیم برای همه مهم است.» روزانه حداکثر سه لیوان از هر کدام از این شیرها را بنوشید.
۲. درمان کبد چرب در خانه با قهوه
بدون شکر یا خامه اضافه شده، قهوه یکی از موثرترین راهها در حال حاضر برای بهبود کبد چرب است. دکتر دلگادو-بورگو توضیح میدهد: «به نظر میرسد که قهوه نفوذپذیری روده را کاهش میدهد و جذب چربیها را برای افراد دشوار میکند. با این حال، این هنوز در دست بررسی است و پاسخ این سوال هنوز به طور کامل مشخص نیست. با این وجود، شواهد فزاینده ای وجود دارد که قهوه اثرات مفیدی در کمک به کاهش بیماری کبد چرب دارد. بسته به بیمار ممکن است چندین فنجان قهوه توصیه شود.
۳. غذاهای غنی از ویتامین E، از جمله فلفل دلمه ای قرمز، اسفناج، بادام زمینی و آجیل
دکتر دلگادو-بورگو این نوع غذاها را که سرشار از ویتامین E هستند، برای افراد مبتلا به کبد چرب توصیه می کند. در حالی که مطالعات بیشتری مورد نیاز است، نتیجه میگیریم که این ویتامین برای افرادی که NAFLD یا NASH دارند بهبود متوسطی را نتیجه میدهد.
۴. درمان کبد چرب با آب
کارشناسان توصیه میکنند که این نوشیدنی را تا حد امکان به جای جایگزینهای شیرین و پرکالری مصرف کنید. یک فرد معمولی، بدون هیچ شرایط پزشکی که مصرف مایعات را محدود کند، باید روزانه بین نیم اونس تا یک اونس آب به ازای هر پوند از وزن بدن خود بنوشد تا از کم آبی بدن و اثرات منفی آن بر کبد جلوگیری کند.
۵. درمان کبد چرب با روغن زیتون
روغن های خاصی می توانند چربی های سالمی مانند روغن زیتون و روغن آووکادو را تامین کنند. اینها به احساس سیری کمک می کنند و سطح آنزیم های کبدی را کاهش می دهند. انواع دیگر روغن هایی که چربی های تک غیراشباع زیادی دارند عبارتند از: کنجد، بادام زمینی، آفتابگردان، کانولا و روغن گلرنگ.
۶. غذاهای مفید برای کبد چرب: دانه های کتان و چیا
اینها منابع گیاهی اسیدهای امگا ۳ هستند. متخصص تغذیه سندی یونان بریخو، MDA ، RDN، این اسیدها را برای کبد چرب غیرالکلی و الکلی توصیه می کند، زیرا باعث کاهش محتوای چربی در کبد می شود.
۷. درمان کبد چرب با سیر
یک مطالعه نشان می دهد که افزایش مصرف سیر (مخصوصاً از طریق پودر سیر، اما اشکال دیگر نیز موثر است) در یک دوره ۱۵ هفته ای منجر به کاهش توده چربی بدن در افراد مبتلا به NAFLD و همچنین کاهش چربی در کبد و جلوگیری از پیشرفت بیماری می شود.
۸. درمان کبد چرب با سویا
برخی شواهد نشان می دهد که محصولات سویا، مانند شیر سویا یا توفو، ممکن است کبد چرب را بهبود بخشد. یک مطالعه می گوید که تحقیقات بهبود اثر متابولیک را در افراد مبتلا به NAFLD نشان داده است.
بدترین غذاهای مضر برای کبد چرب کدامند
هشت غذایی که اگر مبتلا به کبد چرب هستید باید از آن اجتناب کنید
غذاهایی که باید از آنها اجتناب کنید معمولاً آنهایی هستند که می توانند سطح قند خون را افزایش دهند یا منجر به افزایش وزن شوند، مانند:
۱. آب میوه، نوشابه و نوشیدنیهای شیرین
دکتر دلگادو-بورگو به بیمارانش میگوید که از مصرف آنها اجتناب کنند زیرا «دشمن کبد قندها و کربوهیدراتها هستند».
۲. نوشیدنی های رژیمی که کالری کمی دارند
دکتر دلگادو-بورگو می گوید جایگزین های قند نیز می توانند آسیب بیشتری به کبد وارد کنند.
۳.کره و روغن
این غذاها چربی اشباع بیشتری دارند که به گفته یونان بریخو با تری گلیسیرید بالا در کبد مرتبط است.
۴. شیرینیها و دسرها (کیک، شیرینی، پای، بستنی، کیک و غیره)
این نوع کربوهیدراتهای قندی برای سلامت مضر هستند، اگر میخواهید بیماری کبد چرب را معکوس کنید از آنها مصرف نکنید.
۵. بیکن، سوسیس، گوشت های پخته شده و گوشت های چرب
این ها سرشار از چربی های اشباع شده هستند و به همین دلیل توسط کارشناسان ما توصیه نمی شود.
۶. الکل
در صورت ابتلا به بیماری کبد چرب که ناشی از نوشیدن زیاد الکل است، متخصصان ما این کار را توصیه نمی کنند، زیرا به سادگی منجر به آسیب بیشتر کبد می شود. برای کسانی که مبتلا به NAFLD هستند، هر چند وقت یکبار نوشیدنی مانند یک لیوان شراب میل کنند.
۷. غذاهای شور
برخی تحقیقات نشان داده اند که NAFLD با مصرف نمک بدتر می شود، به دو دلیل – معمولاً با غذاهای پرچرب و کالری بالاتر همراه است، مانند برخی دیگر از این لیست، و همچنین می تواند منجر به اختلال در تنظیم سیستم رنین-آنژیوتانسین شود. ، خطر ابتلا به کبد چرب را افزایش می دهد.
۸. غذاهای سرخ شده
غذاهای سرخ شده نیز اغلب کالری بالایی دارند و توصیه متخصصان برای پیروی از یک رژیم غذایی با کالری محدودتر را نفی می کند.
منبع: بهداشتنیوز