امروزه از رنگهای خوراکی مصنوعی در بسیاری از مواد غذایی استفاده میشود؛ اما آیا این رنگهای زیبا برای بدن مضر هستند؟
آیا رنگهای خوراکی مصنوعی برای بدن مضر هستند؟
به گزارش آی زندگی و به نقل از eatthis، ادعاها و تحقیقات متناقضی در مورد رنگهای خوراکی مصنوعی وجود دارد که برخی از آنها نشان میدهند که این رنگها باعث مشکلاتی برای سلامتی میشوند.
رنگهای خوراکی مصنوعی همه به یک اندازه مضر نیستند. برخی از کشورها استفاده از رنگهای خاصی را مجاز میدانند و کشورهای دیگر آنها را ممنوع میکنند.
به عنوان مثال، سبز شماره 3 توسط FDA (سازمان غذا و دارو) تایید شده است و در ایالات متحده مجاز است؛ اما در اروپا ممنوع است. در حالی که بتا کاروتن و عصاره چغندر طبیعی است.
رایجترین شکل رنگ خوراکی که امروزه در تولید مواد غذایی استفاده میشود، بر پایه نفت است.
برخی معتقدند که این رنگهای خوراکی باعث بیش فعالی در کودکان میشود، به ویژه آنهایی که به نظر میرسد به اثرات این رنگهای غذایی حساس هستند.
در حالی که برخی از مطالعات این نظریه را رد کرده اند، تحقیقات دیگر نشان میدهد که رنگهای خوراکی مصنوعی ممکن است به طور قابل توجهی در برخی موارد اختلال نقص توجه/بیش فعالی (ADHD) نقش داشته باشد.
با این حال سازمانهای مهم، مانند FDA، اعلام کردند که شواهد قطعی کافی برای ناایمنی رنگهای غذایی وجود ندارد.
برخی از مطالعات نیاز به تحقیقات بیشتر و نمونه بزرگتر دارند نا تاثیر رنگهای خوراکی بر ADHD را نشان دهد.
به عنوان مثال، در یک مطالعه حیوانی، موشهای نر که رنگ قرمز ۳، یکی از مضرترین رنگهای غذایی، به آنها داده شد، ابتلای بیشتری از تومورهای تیروئید داشتند.
علاوه بر تاثیر خود رنگهای خوراکی مصنوعی بر سلامتی، در مورد آلایندههایی که در رنگها نیز وجود دارد؛ بحث هایی مطرح است.
بنزیدین، یک عامل سرطانزای شناخته شده، در قرمز ۴۰، زرد ۵ و زرد ۶ است.
آلرژی یکی دیگر از نگرانیهای مربوط به رنگهای مصنوعی است.
واکنشهای آلرژیک به رنگهای غذایی، از جمله آسم و کهیر تایید شده است.
تحقیقات نشان میدهد که مصرف رنگهای خوراکی مصنوعی از سال ۱۹۵۰ بیش از چهار برابر شده و افزایش شدید مصرف نتایج فاجعه باری را به وجود بیاورد. نتایجی متفاوت نسبت به آنچه قبلاً در مطالعات مثبت دیده شده بود.