مصرف همزمان بعضی از مکملها میتواند باعث اختلال در جذب یکی از آنها شود. به عبارت سادهتر، زمانی که برخی از مکملهای غذایی بهصورت همزمان یا در ساعات نزدیک به همدیگر مصرف میشوند، میتوانند باعث اختلال در جذب یکدیگر شوند.
کدام مکملها با یکدیگر تداخل دارند؟!
به گزارش آیزندگی، در ادامه این مطلب با انواع تداخلات مهم بین مکملهای مختلف آشنا میشویم که به ترتیب عبارتند از:
مکمل منیزیم و مکمل کلسیم
مکمل منیزیم و کلسیم بههیچوجه نباید همزمان با یکدیگر مصرف شوند. منیزیم، نوعی ماده معدنی بسیار مهم برای بهبود عملکرد سیستم عصبی و عضلات، کنترل قند خون و همچنین تنظیم فشار خون است. از طرف دیگر، کلسیم هم بهعنوان یک ماده معدنی موثر در حفظ سلامت استخوانها و دندانها شناخته میشود. تحقیقات فراوانی ثابت کردهاند که مصرف همزمان مکملهای کلسیم و منیزیم میتواند باعث کاهش جذب منیزیم در بدن شود. از اینرو، افرادی که دچار کمبود منیزیم و عوارض ناشی از آن هستند و از طرف دیگر باید مکمل کلسیم هم در طول روز دریافت کنند، میتوانند یک فاصله ۲ تا ۴ ساعته بین مصرف این دو مکمل غذایی در نظر بگیرند.
مکمل ویتامین C و مکمل مس
ویتامین C به تولید کلاژن در بدن کمک میکند و باعث بهبود سریعتر زخمها و افزایش قدرت سیستم دفاعی بدن در برابر عوامل ویروسی و باکتریایی میشود. بهعلاوه، مصرف مکمل ویتامین C بعد از بعضی جراحیها میتواند درد ناشی از جراحی را کاهش دهد و به تنظیم فشار خون هم کمک کند. از طرف دیگر، ماده معدنی مس میتواند به افزایش انرژی در بدن و ساخت بافتهای همبند در بدن کمک کند. معمولا مصرف مکمل حاوی مس به افراد مبتلا به بیماریهای قلبیـعروقی برای کنترل سطح چربی خون هم توصیه میشود. شواهد نشان میدهند که مصرف همزمان مکمل ویتامین C و مکمل مس میتواند میزان جذب مس در بدن را کاهش دهد. به همین دلیل هم اگر مجبورید هر دوی این مکملها را در طول روز مصرف کنید، بهتر است که فاصلهای حدود ۲ تا ۴ ساعت بین مصرف آنها در نظر بگیرید.
مکمل آهن و چای سبز
آهن نوعی ماده معدنی بسیار ضروری و بخشی حیاتی از گلبولهای قرمز خون است که میتواند اکسیژن را از ریهها به سایر بافتهای بدن منتقل کند. کمبود آهن در بدن میتواند باعث ابتلا به کمخونیهای خفیف تا شدید، بعضی از انواع سرطانها و بعضی از مشکلات گوارشی، مخصوصا در دوران بارداری شود. از طرف دیگر، انواع چای و مخصوصا چای سبز جزو نوشیدنیهای پرطرفدار در فرهنگهای مختلف هستند. مصرف منظم چای سبز میتواند به بهبود عملکرد سیستم ایمنی گوارشی در بدن، افزایش احساس آرامش، رفع سردرد، حفظ سلامت سیستم قلبیـعروقی و پیشگیری از ابتلا به بعضی از انواع سرطانها مانند سرطانهای گوارشی کمک کند. با اینحال، مصرف همزمان چای سبز با مکمل آهن یا مکملهای حاوی آهن میتواند جذب آهن را در بدن کاهش دهد. از اینرو، توصیه میشود که حداقل ۲ ساعت قبل و بعد از نوشیدن چای، به خصوص چای سبز مکمل آهن مصرف نکنید.
منبع: سلامت