محققان میگویند حتی با لبخند تصنعی و وادارکردن گونهها به شکل پوزخند میتوان احساس شادی بیشتری داشت.
تحقیقات جدید: احساس شادی بیشتر حتی با لبخند تصنعی!
به گزارش آی زندگی و به نقل از دیلی میل، تیمی جهانی از محققان روان شناسی به سرپرستی محققی از دانشگاه استنفورد کالیفرنیا دادههای ۳۸۷۸ شرکت کننده از ۱۹ کشور را جمع آوری و آنالیز کردند تا به پاسخ این سوال برسند که آیا لبخند ساختگی واقعا میتواند حال فرد را خوب کند؟
بر این اساس، به یک سوم از شرکت کنندگان دستور داده شد که یک خودکار را در دهان خود نگه دارند، از یک سوم خواسته شد که حالات چهره را که در عکسهای بازیگران خندان دیده میشود را تقلید کنند، و به یک سوم دیگر دستور داده شد که گوشه لبهای خود را به سمت گوش خود حرکت دهند و گونههای خود را بلند کنند.
در هر گروه، نیمی از شرکت کنندگان در حالی که به تصاویر شادی از توله سگها، بچه گربهها، گل ها و آتش بازی نگاه میکردند، این کار را انجام دادند و نیمی دیگر به سادگی یک صفحه خالی دیدند.
آنها همچنین در حالی که برای استفاده از حالت خنثی صورت را گرفته بودند، همین نوع تصاویر را دیدند.
به منظور پنهان کردن هدف آزمایش، محققان چندین کار فیزیکی کوچک دیگر را با هم ترکیب کرده و از شرکت کنندگان خواستند مسائل ریاضی ساده را حل کنند.
بعد از هر کار، شرکت کنندگان میزان احساس خوشحالی خود را ارزیابی کردند.
تجزیه و تحلیل دادهها افزایش قابل توجهی در شادی شرکت کنندگان نشان داد که عکسهای خندان را تقلید میکردند یا دهان خود را به سمت گوش خود می کشیدند.
در حالی که تأثیر نسبتاً کوچک بود، شبیه افزایش شادی بود که شرکت کنندگان هنگام تماشای تصاویر شاد با بیانی خنثی احساس کردند.
به گفته محققان، با این حال، تغییر خلق و خوی شدیدی در شرکتکنندگانی که از تکنیک قلم در دهان استفاده میکردند، وجود نداشت – احتمالاً به این دلیل که ممکن است واقعاً بیانی شبیه لبخند ایجاد نشود.
نیکلاس کولز، نویسنده اصلی این تحقیق میگوید کشیدگی یک لبخند میتواند باعث احساس شادی در مردم شود و ابروی درهم میتواند باعث عصبانیت افراد شود. بنابراین، تجربه آگاهانه احساسات باید حداقل تا حدی بر اساس احساسات بدنی باشد.
این تیم در ژورنال Nature Human Behaviour نوشت: دادههای 3878 شرکتکننده در 19 کشور نشان میدهد که تقلید صورت و عمل داوطلبانه صورت هم میتواند احساس شادی را تقویت کند.