آشپزی

در آشپزی و خریدتان، محیط زیست را در نظر بگیرید!

با توجه به شعار امسال روز جهانی غذا که با عنوان «هیچ‌کس را نادیده نگیرید؛ تولید بهتر، تغذیه بهتر، محیط زیست بهتر، زندگی بهتر» مطرح شد، بسیاری از دوستداران محیط زیست اظهار کرده‌اند که با خرید هوشمندانه مواد غذایی و آشپزی هدفمند می‌توان بخشی از این شعار را به تحقق رساند. به عبارت ساده‌تر، همه اعضای جامعه می‌توانند با خرید و آشپزی سالم، قدم کوچک اما موثری در حفظ محیط زیست بردارند.

به گزارش آی‌زندگی، در  این مطلب به راهکار ساده و کاربردی برای آشپزی و خرید دوستدار محیط زیست اشاره می‌کنیم.

۱. تا جایی که می‌توانید برای خرید محصولات خوراکی از کیسه‌های پارچه‌های قابل شست‌وشو به‌جای کیسه‌های پلاستیکی یک‌بار مصرف استفاده کنید. مثلا نان و محصولات سوپرمارکتی می‌توانند داخل کیسه‌های پارچه‌ای که خودتان از خانه به همراه برده‌اید، قرار داده شوند. برای محصولاتی مانند میوه‌ها و سبزی‌ها هم می‌توانید از انواع زنبیل‌های دستی پلاستیکی و مشبک که قابل شست‌وشو هم هستند، استفاده کنید.

۲. اگر به هر دلیلی مجبور به دریافت کیسه‌های پلاستیکی یک‌بار مصرف از فروشگاه‌های مواد غذایی شدید، تا حد امکان این کیسه‌ها را دور نریزید و از آنها برای سطل زباله‌های آشپزخانه یا سرویس‌های بهداشتی استفاده کنید.

۳. هنگام خرید مواد غذایی فاسدشدنی مانند انواع لبنیات حتما به تاریخ تولید و مصرف آنها توجه ویژه‌ای داشته باشید تا بتوانید تمام محصول را در مدت‌زمان مناسب مصرف کنید و به این ترتیب جلوی دورریز مواد غذایی را بگیرید.

۴. برای یخ‌زدایی مواد غذایی می‌توانید تکه‌های سبزیجات، گوشت یا مرغ را از ساعاتی قبل از فریزر خارج کنید، درون بشقاب و داخل یخچال قرار دهید تا به‌مرور زمان یخ‌زدایی شود. با این کار جلوی هدررفت برق وسایل الکترونیکی یا آب گرم را خواهید گرفت.

۵. حتما برای جوش آمدن آب به‌منظور استفاده از آب جوش در آشپزی‌های مختلف، درِ قابلمه را ببندید. بسته بودن درِ قابلمه باعث می‌شود که آب زودتر به جوش بیاید و انرژی کمتری برای جوشیدن آب صرف شود.

۶. برای پیشگیری از هدررفت انرژی در آشپزی سعی کنید که به‌منظور جوش آوردن آب از قابلمه‌ها یا کتری‌های ساخته‌شده از آلیاژ سبک‌تر یا نازک‌تر استفاده کنید. ظروف ضخیم بیشتر برای خورش‌ها و سوپ‌ها مناسب هستند و آب را بسیار دیر به جوش می‌آورند.

۷. برای پیشگیری از هدررفت انرژی به‌منظور پختن مواد غذایی مختلف سعی کنید که انواع گوشت قرمز یا سفید و انواع سبزی‌ها را قبل از پختن به تکه‌های کوچک تقسیم کنید. هرچقدر که تکه‌های مواد غذایی کوچک‌تر باشند، به آب و صرف انرژی کمتری برای پختن آنها نیاز خواهید داشت.

۸. گاهی اوقات هم بعضی اقدامات ساده در برخورد اول بسیار بی‌اهمیت به نظر می‌رسند، اما اگر این اقدامات در سطح جهانی نهادینه شوند، می‌توانند تاثیر به‌سزایی در حفظ محیط زیست داشته باشند. مثلا شما می‌توانید آب باقیمانده از بخارپز کردن سبزیجات مختلف را دور نریزید و از آن برای تهیه سوپ‌ها یا خوراک‌های مختلف استفاده کنید. از طرف دیگر، آب باقیمانده از جوشاندن خوراکی‌هایی مانند تخم‌مرغ یا سیب‌زمینی می‌تواند به‌جای دور ریخته‌شدن، برای آبیاری گلدان‌های خانه استفاده شود. یکی دیگر از مواردی که شدیدا باعث هدررفت آب در خانه می‌شود، هدر رفتن آب استفاده‌شده برای شستن میوه‌ها و سبزیجات است. شما می‌توانید همیشه یک لگن زیر شیر آب قرار دهید و پس از پایان شستن میوه‌ها و سبزی‌ها، لگن پر از آب را در باغچه حیاط یا باغچه جلوی خانه خالی کنید.

منبع: سلامت

 

0 0 رای ها
امتیاز به مطلب
دنبال کردن نظرات
اطلاع از
0 نظر
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
پربیننده امروز
آخرین مطالب
0
خوش‌حال می‌شیم نظرتون رو درباره این مطلب بدونیمx