“غذا به عنوان دارو” یک مفهوم نوظهور در غرب است، اما قرنها به عنوان سنگ بنای سلامت در فرهنگهای متعددی در سراسر جهان وجود داشته است.
آیا غذا میتواند دارو باشد؟
به گزارش آی زندگی و به نقل از medicalnewstoday، با این حال، نقش رژیم غذایی در پیشگیری و مدیریت بیماری مورد تردید قرار گرفته است. مصرف غذا به عنوان داروی مزایا و معایبی دارد که در این مقاله به آن میپردازیم.
این که رژیم غذایی میتواند بر سلامت فرد تأثیر بگذارد تأیید شده است. افرادی که تغذیه خوبی دارند؛ به احتمال بیشتری سیستم ایمنی قوی، بارداری و زایمان ایمنتر، خطر ابتلا به دیابت و بیماریهای قلبی عروقی کمتری داشته و عمر طولانیتری خواهند داشت.
رژیم غذایی سرشار از قندهای افزوده، چربیهای اشباع شده و ترانس و سدیم ممکن است باعث التهاب مزمن و خطر برای ایجاد بیماری قلبی، دیابت نوع ۲، سلامت ضعیف روده و سایر بیماریهای مزمن شود.
در مقابل رژیم غذایی غنی از میوهها، سبزیجات، غلات کامل، حبوبات، لبنیات کم چرب و پروتئین گیاهی یا حیوانی بدون چربی برای سلامت قلب و عروق عالی است.
غذا به عنوان دارو
«غذا بهعنوان دارو» بر این اعتقاد است که غذا و رژیم غذایی نقش مهمی در پیشگیری و مدیریت بیماری دارند.
در این روش مصرف انواع غذاهای گیاهی کامل و با حداقل فرایند فرآوری شده و مصرف محدود غذاهای بسیار فرآوری شده غنی از شکر، روغن و نمک افزوده توصیه شده است.
طرفداران ادعا میکنند غذا دارای خواص دارویی است. انواع گیاهان و ادویه جات، حبوبات، آجیل و دانهها، غلات کامل و میوهها و سبزیجات میتوانند به عنوان یک دارو عمل کنند.
به طور مثال طب سنتی غربی تغییرات رژیم غذایی و سبک زندگی را به عنوان اولین درمان برای برخی بیماریها، مانند سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOSTrusted Source) تجویز میکند.
فواید غذا به عنوان دارو
مدیریت بیماری
نقش رژیم غذایی و غذا در مدیریت بیماریهای مزمن تایید شده است.
بهبود کیفیت رژیم غذایی میتواند علائم بیماری را کاهش دهد و کیفیت زندگی را بهبود بخشد.
مقرون به صرفه
استفاده از «غذا به عنوان دارو» میتواند هزینههای مراقبتهای بهداشتی را کاهش دهد.
محدودیتها
با این حال، “غذا به عنوان دارو” رویکردی بدون نقص نیست. در اینجا به برخی از محدودیتهای آن اشاره میکنیم.
این یک درمان نیست
“غذا به عنوان دارو” یک درمان مستقل نیست.
بنابراین نباید به عنوان یک درمان مستقل، بلکه همراه با درمان پزشکی مناسب استفاده شود.
اطلاعات غلط تغذیه ای
شبکههای اجتماعی نمیتواند منبع خوبی برای این اطلاعات باشند.
تداخلات دارویی و مواد مغذی
همچنین مهم است که برخی غذاها با داروها تداخل داشته باشند. مثلاً آب گریپ فروت نباید هنگام مصرف برخی داروها استفاده شود.