روغن آویشن

روغن آویشن چیست و چه کاربردی دارد؟

روغن آویشن از گیاه آویشن ساخته می شود که دارای بیش از ۴۰۰ نوع گونه است. آویشن گیاهی ، از خانواده ی نعناعیان است. این گیاه تا حدودی همیشه سبز است و دارای برگ های معطر است .

به گزارش آی‌زندگی، این گیاه تا حدودی همیشه سبز است و دارای برگ های معطر است . روغن آویشن دارای خواصی بی نظیر از جمله؛ ضدنفخ ، ضدسرطان، ضدباکتریایی، ضدعفونی کننده، ضدقارچی، ضدکرم، ضد روماتیسم ،خلط آور، است

روغن آویشن چگونه تهیه می شود؟
به نقل از بهداشت‌نیوز، مقدار ۱۰۰ گرم برگ یا گل آویشن خشک را به مدت ۲۴ ساعت در حدود یک و نیم لیتر آب(میتوانید از عرق آویشن هم استفاده کنید) بگذارید تا خیس بخورد و سپس آنها را بجوشانید تا زمانی که فقط نصف آب یا عرق آویشن باقی بماند. بعد مخلوط را از صافی رد کرده و آن را در مقدار ۱۵۰ گرم روغن حامل که می تواند روغن زیتون یا کنجد باشد به قدری بجوشانید تا آب آن کاملا بخار شود و فقط روغن باقی بماند. حالا شما یک روغن آویشن ۱۰۰ درصد طبیعی دارید.

موارد استفاده از روغن آویشن چیست؟ 
• برای تقویت سیستم گردش خون؛ ۲ الی ۳ قطره از روغن آویشن را به شکل بخار، در فضای اتاق پخش کنید یا آن را استنشاق کنید.

برای رفع خستگی و افزایش انرژی ؛۲ قطره روغن آویشن را به آب گرم اضافه کنید و با آن آب حمام کنید.

• می توانید از خاصیت ضد باکتریایی روغن آویشن استفاده کنید و دهان شویه بسازید؛ ۲ قطره از روغن آویشن را با مقداری آب مخلوط کرده و به عنوان دهان شویه استفاده کنید.

• برای پاکسازی بهتر پوست می توانید چند قطره از روغن آویشن را به شوینده پوست اضافه کنید.

• برای داشتن خوابی آرام می توانید ۲ قطره روغن آویشن را در دستگاه بخور ریخته و در هوای اتاق آن را پخش کنید.

• هنگامی که بینی شما گرفتگی دارد، کافی است ۲ قطره روغن آویشن یا بخور آن را استنشاق کنید.

• بوییدن روغن آویشن می تواند باعث بهبود خلق و خو شود.

• جهت درمان و راش و عفونت های پوستی؛ ۲ قطره از روغن آویشن را در محل مورد نظر ماساژ دهید.

• روغن آویشن برای درمان قارچ پا نیز استفاده می شود به این شکل که؛ ۵ یا۶ قطره از روغن آویشن را به آب گرم اضافه کنید و پاها را داخل آن قرار دهید.

• مخلوط ۳ قطره روغن آویشن با ۲ قاشق چای خوری روغن کنجد و ماساژ آن در محل درد میتواند، درد آن ناحیه را تسکین دهد.

خواص درمانی روغن آویشن چیست؟
روغن آویشن از تقطیر بخار برگ های گیاه آویشن به وجود می آید و به دلیل خواص فراوانی که دارد در موارد درمانی زیادی از آن استفاده می شود.

خاصیت ضد باکتریایی و ضد عفونی کننده
روغن آویشن از ترکیباتی مثل کامفن و کاریوفیلن ساخته شده؛ به این خاطر دارای خاصیت ضد عفونی کنندگی است ، بنابراین می تواند در درمان عفونت های مختلف از جمله عفونت پوست ، دهان و دندان ، مجاری ادراری، روده، دستگاه تناسلی بکار رود. روغن آویشن دارای خاصیت ضد کرم نیز هست و از آن برای از بین بردن کرم های روده استفاده می شود. روغن آویشن می تواند سبب جلوگیری از رشد باکتری هایی که به آنتی بیوتیک مقاوم هستند، شود. روغن آویشن می تواند در بهبود سریعتر زخم ها کمک کننده باشد.

روغن آویشن میتواند اضطراب استرس را کاهش دهد
یکی از درمان های طبیعی استرس و بی قراری روغن آویشن محسوب می شود. به علت تعادل سازی در سطح هورمون ها می تواند از بسیاری از بیماری هایی که به دنبال استرس یه وجود می آیند مثل فشار خون بالا و مشکلات قلبی و… پیشگیری کند. بوییدن عطر روغن آویشن یا استفاده از بخور آن در فضای خانه می تواند سبب آرامش افراد شود و همچنین، بهبود خونرسانی قلب و بهبود عملکرد ریه را به دنبال دارد. همچنین به کسانی که استرس مفرط دارند پیشنهاد می شود ۲ الی۳ قطره روغن آویشن در آب گرمی که برای استحمام استفاده میکنند بریزند.

سلامت دندان ها
روغن آویشن به علت خاصیت میکروب کشی ، می تواند فضای دهان را تمیز کند و از عفونت دهان و دندان جلوگیری کند همچنین برای بهبود تورم لثه، از بین بردن پلاک دندانی، از بین بردن بوی بد دهان و پیشگیری از پوسیدگی دندانی موثر است.

ایجاد تعادل هورمونی
روغن آویشن می تواند سبب متعادل سازی سطح پروژسترون در بدن شود. امروزه یکی از مشکلات شایع در جامعه ؛ کمبود پروژسترون در بسیاری ازمردان و زنان است که می تواند سبب ایجاد بسیاری از اختلالات مثل ناباروری، افسردگی، تخمدان پلی کیستیک و… شود. استفاده از روغن آویشن می تواند برای متعادل سازی سطح هورمون ها بسیار کمک کننده باشد.

جلوگیری از یائسگی زودرس
روغن آویشن می تواند هورمون ها را تحریک کند و با ایجاد تعادل هورمونی، علائم یائسگی که شامل گر گرفتگی، تغییر خلق و خو، بی خوابی و یا کم خوابی است، را کاهش دهد.

درمان گزش و نیش حشرات و دور کردن آن ها
به علت خاصیت ضد میکروبی که دارد می تواند حشرات و انگل هایی را که از بدن موجود زنده تغذیه می کنند؛ دور کند. لذا برای از بین بردن ، سوسک، شپش ،کک و… بسیار مفید است. برای درمان سوزش و خارش ناشی از نیش حشرات نیز کاربرد دارد.

استفاده برای خانم های دارای فیبروم رحمی
رشد سلول ها به شکل غیر طبیعی به دلیل پایین بودن سطح پروژسترون و بالا بودن سطح استروژن، در ناحیه رحم، باعث ایجاد تومور های خوش خیمی به نام فیبروم رحمی می شود ، که این تومورها اکثریت خانم ها علائم خاصی ندارد ولی می توانند باعث زیاد شدن خونریزی قائدگی شوند. روغن آویشن به علت خاصیت متعادل سازی هورمونی، می تواند به عنوان درمان طبیعی، برای این تومورها به کار رود.

کاهش درد و علائم سندرم قائدگی
برای کاهش درد های قائدگی و علائم قبل از قائدگی نیز می توان ۲ قطره از روغن آویشن را با ۲ قطره روغن زیتون را در ناحیه شکم و کمر ماساژ داد.

آویشن برای تقویت سیستم ایمنی مفید است
آویشن خالص و طبیعی منبع ارزشمندی از ویتامین های A و C و همچنین مواد معدنی مثل آهن منگننز مس و… است که همه ی این مواد، نقش بسیار مهم در تقویت سیستم ایمنی ایفا می کنند.

حل کردن مشکلات تنفسی و ریوی با روغن آویشن
روغن آویشن می تواند گرفتگی سینه و خلط سینه را رفع کند و به علت خاصیت ضد میکروبی می تواند در درمان عفونت سینه و سرفه مفید باشد.

درمان سنگ کلیه و پاکسازی کلیه ها
روغن آویشن می تواند کلیه ها را پاکسازی کند زیرا خاصیت قابض دارد، از این رو می تواند در سالم سازی و تمیز سازی کلیه ها مفید واقع شود.

درمان و پیشگیری از سرما خوردگی
عوامل ایجادکننده ی سرماخوردگی می توانند شامل ؛ استرس، ضعف سیستم ایمنی ، خواب کم و بی کیفیت، عوامل بیماری زای محیطی و مشکلات دستگاه گوارش و… باشند . روغن آویشن می تواند عفونت ها و اضطراب ها را از بین ببرد ، همچنین می تواند سموم بدن را دفع کند و بی خوابی را درمان  کند و در نهایت سبب پیشگیری و درمان سرماخوردگی به شکل طبیعی شود.

کمک به درمان سرطان پستان
طبق تحقیقات عصاره آویشن وحشی می تواند در درمان سرطان پستان کمک کننده باشد.

درمان عفونت های زنانه و واژن
استفاده از روغن سیر و آویشن می تواند باعث جلوگیری از رشد مخمر ها و باکتری ها در ناحیه واژن شود.

بهبود عملکرد دستگاه گوارش
روغن آویشن می تواند نفخ معده را کاهش دهد. همچنین می تواند گرفتگی های معده را کمتر کند و سبب آرام سازی معده شود. از فواید دیگر روغن آویشن می توان به درمان عادت خر و پف ، کمک به بهبودی سردرد، تقویت حافظه، درمان ریزش مو و آلوپسی ، درمان زخم،  بهبود خلق‌وخو، درمان آکنه و اگزما ، خاصیت ضد التهابی و خاصیت ضد پیری اشاره کرد.

عوارض جانبی و اثرات سوء روغن آویشن 
با وجود تمامی فوایدی که آویشن برای انسان دارد، اما در برخی مواقع، این ماده هم می تواند اثرات سوء به همراه داشته باشد از جمله:

ایجاد حساسیت
برای افرادی که حساسیت های پوستی دارند بهتر است قبل از استفاده، روغن آویشن را بر قسمت کوچکی از پوست خود آن را امتحان کنند.

افزایش احتمال خونریزی
افرادی که به اختلالات خونی مبتلا هستند بهتر است در مقادیر بالا از این روغن استفاده نکنند، زیرا روغن آویشن روند لخته شدن خون را کند می کند و ممکن است در قطع خونریزی برای این افراد مشکلی ایجاد شود.

افزایش خطر بیماری های قلبی عروقی و تنفسی
طبق تحقیقات صورت گرفته روغن آویشن می تواند سبب بیماری های قلبی عروقی ،تنفسی، تشنج ، ایست قلب و حتی کما را در افراد شود . البته هنوز قطعیت کاملی برای این موضوع وجود ندارد.

مصرف روغن آویشن در مادران شیرده و باردار
با اینکه هیچ مدرکی برای اثبات این موضوع در درست نیست اما طبق آن چیزی که نشان داده شده؛ مصرف این گیاه می تواند خطر سقط جنین به همراه داشته باشد زیرا می تواند باعث را افتادن جریان قائدگی شود . مادران شیر ده و باردار بهتر است قبل از مصرف این گیاه با پزشک خود مشورت کنند.

تحریک عملکرد غده تیروئید
به علت تحریک غده تیروئید کسانی که پرکاری تیروئید دارند بهتر است از این روغن استفاده نکنند.

افزایش فشار خون
روغن آویشن می تواند باعث افزایش گردش خون شود لذا برای افرادی که فشار خون بالایی دارند، خطرناک است و باید از مصرف بالای آن پرهیز کنند. استفاده از روغن آویشن برای نوزادان و کودکان به هبچ وجه توصیه نمی شود.

0 0 رای ها
امتیاز به مطلب
دنبال کردن نظرات
اطلاع از
0 نظر
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
پربیننده امروز
آخرین مطالب
0
خوش‌حال می‌شیم نظرتون رو درباره این مطلب بدونیمx