کمک‌های اولیه برای کودکان

نکات مهم کمک‌های اولیه برای کودکان که همه والدین باید بدانند

همه کودکان دچار حوادث ناگوار، سقوط و جراحات خواهند شد. به همین دلیل بر همه والدین واجب است که آماده باشند، و این به معنای داشتن درک ابتدایی از کمک‌های اولیه برای کودکان است.

بریدگی
معمولاً کودکان گاهی اوقات دچار خراش و بریدگی می‌شوند. مهمترین موردی که باید به خاطر بسپارید، اهمیت تمیز نگه داشتن ناحیه برای جلوگیری از عفونت، نحوه توقف خونریزی و نحوه اطلاع از اینکه چه زمانی ممکن است به مراقبت پزشکی نیاز باشد، است.

برش و خراش
بریدگی‌ها و خراش‌های کوچک را می‌توان به راحتی در خانه درمان کرد. در صورت وجود خونریزی، می‌توانید فشار ملایمی به ناحیه مورد نظر وارد کنید تا خونریزی متوقف شود. پس از این کار، دست‌های خود را بشویید، برش را در صورت کثیف بودن با آب و صابون بشویید، کرم آنتی‌بیوتیک بزنید و بانداژ را روی آن ناحیه قرار دهید. اگر خونریزی زیاد است یا بعد از حدود پنج دقیقه فشار از بین نمی‌رود، به پزشک مراجعه کنید.

کبودی
اگر کودک شما برآمدگی در بدن خود داشت و کبودی نیز دارد، می‌توانید از کیسه‌های سرد برای کاهش تورم استفاده کنید. اگر تورم کاهش پیدا نکرد با پزشک تماس بگیرید و از او بپرسید که آیا داروی مسکن برای کودک شما مناسب است یا خیر.

زخم‌های عمیق و سوراخ شده
اگر کودک شما یک زخم عمیق (یک شکاف بزرگ در پوست) دارد یا اگر پوست او توسط یک جسم سوراخ شده است، احتمالاً باید او را برای بخیه زدن و احتمالاً واکسن کزاز برای کاهش عفونت نزد پزشک ببرید.
در حالی که منتظر مراقبت‌های پزشکی هستید، روی زخم فشار وارد کنید تا خونریزی متوقف شود و دست‌های خود را کاملا بشویید یا هنگام مراقبت از زخم دستکش‌های غیر‌لاتکس بپوشید.

نیش حشره یا گازگرفتگی توسط حیوان
بسیاری از نیش‌های حشرات ناراحت‌کننده اما نسبتاً بی‌ضرر هستند. گازگرفتگی توسط حیوانات تقریباً همیشه نیاز به پیگیری پزشکی دارد. اگر کودک گزیده شده است و نیش همچنان در پوست اوست، باید آن را بردارید.
 می‌توانید از کمپرس سرد برای کاهش تورم و درد استفاده کنید. از پزشک در مورد داروهای مسکن بدون نسخه و دوز مناسب برای کودک خود سوال کنید. گاهی اوقات کودک به نیش یا گاز گرفتن واکنش آلرژیک نشان می‌دهد. علائم ممکن است شامل کهیر، بثورات و تورم باشد. اگر کودک هر یک از این علائم را داشت با پزشک تماس بگیرید. اگر کودک توسط حیوان گاز گرفته شود، باید به پزشک مراجعه کنید تا مطمئن شوید که به واکسن کزاز یا هاری نیاز ندارد. اگر کودک توسط مار گزیده شد و نمی‌دانید چه نوع ماری کودک را نیش زده است، باید به اورژانس مراجعه کنید، زیرا ممکن است مار سمی باشد.

منبع: سلامت

0 0 رای ها
امتیاز به مطلب
دنبال کردن نظرات
اطلاع از
0 نظر
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
پربیننده امروز
آخرین مطالب
0
خوش‌حال می‌شیم نظرتون رو درباره این مطلب بدونیمx