با خالق محبوب‌ترین عطر سال ۲۰۲۲ آشنا شوید

کورکجیان می‌گوید در خانواده‌اش از نظر تاریخی هیچ اثری از صنعت عطرسازی وجود نداشت. با این وجود، پدربزرگ‌اش هر روز صبح چندین اسانس را کنار یکدیگر می‌گذاشت و عطر خود را می‌ساخت. او می‌گوید: “من با شیفتگی و غرور به او نگاه می‌کردم، اما هرگز نتوانستم فرمول کارش را متوجه شوم”.

به گزارش آی‌زندگی؛ “فرانسیس کورکجیان” خالق ارمنی‌تبار عطر “باکارا روژ ۵۴۰” محبوب‌ترین عطر سال ۲۰۲۲ میلادی که بیش‌ترین تعداد نسخه‌برداری از روی آن صورت گرفت می‌گوید: “مردم با استشمام رایحه این عطر دیوانه شدند و عطر‌ها بلافاصله فروش رفتند”.

برخی از مردم بر این باورند که “فرانسیس کورکجیان” در میان افرادی که در صنعت عطرسازی و خلق رایحه فعال هستند و در قید حیات می‌باشند بهترین “بینی” جهان را دارد. برای یافتن او باید به یک ساختمان قدیمی در خیابان اتین مارسل در پاریس بروید. آسانسور قدیمی ساختمان با یک قفل بزرگ بسته شده است. یک راه پله چوبی تیره تنها گزینه موجود برای بالا رفتن است که با فرشی قرمز پوشانده شده است. هیچ رایحه پیچیده‌ای راه را به شما نشان نمی‌دهد. هیچ نشانه‌ای از نکات لوکس و کلاسیک به کار رفته در طراحی عطر‌ها در اینجا وجود ندارد. درب آپارتمانی که کورکجیان دفتر کارش در آن قرار دارد از چوب قدیمی ساخته شده و نسبتا کوچک است. تا زمانی که فردی از تیم کاری او با لبخندی بزرگ ظاهر نشده بود مطمئن نبودیم که آدرس را درست آمده‌ایم.

در داخل دفتر سه بالکن و یک درخت پرتقال دیده می‌شود. خالق عطر “باکارا روژ ۵۴۰” یکی از پرفروش‌ترین و کپی شده‌ترین عطر‌های تولید شده در پنج سال گذشته اینجا کار می‌کند.

کورکجیان ارمنی تبار در ظاهر خجالتی‌تر از آن چیزی است که بتوانیم او را یک “مرد موفق” بنامیم. ساعت ۸ صبح است. خانه‌های عطر زیادی نام خالق خود را یدک نمی‌کشند. کاری که توسط یک بینی انجام می‌شود قرن‌هاست که در سایه صورت گرفته است. کورکجیان خود پس از بیش از یک دهه فعالیت در این صنعت و پشت سر گذاشتن خلق عطر‌هایی پرفروشی مانند “له میل” ژان پل گوتیه تا زمانی که با “مارک چایا” یکی از بنیانگذاران مزون فرانسیس کورکجیان در یک ضیافت شام ملاقات نکرده بود، طراح عطری کاملا ناشناخته باقی مانده بود. قرار دادن نام‌اش روی یک بطری و یک برند ایده او بود. هنگامی که آن دو در سال ۲۰۰۳ میلادی یکدیگر را ملاقات کردند چایا شگفت‌زده شد، زیرا علیرغم تمام موفقیت‌های کورکجیان نام او شناخته شده نبود. چایا معتقد بود صنعت عطرسازی آن گونه که شایسته کورکجیان بوده از وی قدردانی نکرده است.

کورکجیان می‌گوید در خانواده‌اش از نظر تاریخی هیچ اثری از صنعت عطرسازی وجود نداشت. با این وجود، پدربزرگ‌اش هر روز صبح چندین اسانس را کنار یکدیگر می‌گذاشت و عطر خود را می‌ساخت. او می‌گوید: “من با شیفتگی و غرور به او نگاه می‌کردم، اما هرگز نتوانستم فرمول کارش را متوجه شوم”. کورکجیان مادربزرگ‌اش را به یاد می‌آورد که با محبت او را می‌بوسید و بوی عطر همیشگی مادربزرگ٬اش “فمه” اثر روشاس را استشمام می‌کرد. او می‌گوید مادرش به سرعت از یک عطر خسته می‌شد و عطری با رایحه‌ای متفاوت را جایگزین آن می‌کرد.

او می‌گوید: “او از رایحه تازه‌ای مانند عطر “فرست” ساخت ون کلیف‌اند آرپلز به سراغ عطر “فیجی” کار گاش لاروش می‌رفت و پس از آن به سراغ عطر قوی “میتسوکو” از کار‌های گرلن می‌رفت. من گمان می‌کنم مادرم برای دوره زمانی خود زنی بسیار مدرن بود”. بوی ادکلن پدر کورکجیان، اما همیشه یکسان بود: “کوروس” کار ایو سن لورن.

در ابتدا دنیای عطر‌ها با کورکجیان جوان بیگانه بود. او می‌خواست یک رقصنده کلاسیک باشد. پس از چند کلاس با یک معلم باله در اپرای پاریس و تلاشی کوتاه در رقص او به مد و لباس علاقه‌مند شد، اما در آنجا نیز موفق نبود.

او می‌گوید: “۱۴ ساله بودم که با خواندن مجله‌ای متوجه شدم طراحان کسانی نیستند که عطر‌های‌شان را خلق می‌کنند بلکه افردی پشت سر آنان هستند و این خود یک شغل است. حتی در آن زمان بنظرم رسید که یک عطر از لباس‌های عرضه شده در نمایش مد لباس نیز به هر فردی نزدیک‌تر است. عطر از هر لباسی به پوست ما نزدیک‌تر است. بدین ترتیب، در مدرسه عطر و لوازم آرایشی ISIPCA در ورسای ثبت نام کردم”.

کورکجیان در حالی که ۲۵ سال سن داشت ادکلن مردانه “له میل” را برای ژان پل گوتیه ساخته بود که اولین کارش در یک فهرست طولانی محسوب می‌شد. او خالق عطر‌های زنانه “نارسیسو رودریگز”، “گرین تی” (الیزابت آردن)، “له پارفوم” (الی ساب) و ۴۰ عطری بوده که سال‌هاست جزو پرفروش‌ترین عطر‌های دنیا محسوب می‌شوند. با این وجود، پیش از ۱۲ سال حضور در دنیای شرکت‌های بزرگ سازنده عطر میل به کسب استقلال کاری در او تقویت شد. در سال ۲۰۰۹ میلادی او برند همنام خود را با شراکت “چایا” تاسیس کرد و نام‌اش را بر روی بطری‌های عطر و برچسب روی آن حک کرد: “میسون فرانسیس کورکجیان”.

البته کورکجیان هنوز هم با برند‌های بزرگ همکاری می‌کند. او از سال ۲۰۲۱ میلادی مدیر خلاق عطر برای “کریستین دیور” بوده است. اکنون نام او همه جا دیده می‌شود. تبلیغات مرتبط با تازه‌ترین عطرش با نام “۷۲۴” با الهام از انرژی خیابان‌های منهتن با عبارتی از کتاب “امریکا روز به روز” نوشته “سیمون دوبووار” دیده می‌شود: “چیزی در هوای نیویورک وجود دارد که خواب را بی فایده می‌کند”. تبلیغ این کار از سایبان‌های مرکز شهر پاریس گرفته تا ساختمان گالری لافایت و هم چنین فروشگاه بزرگ خیابان پنجم ساکس در نیویورک را پوشش می‌دهد. در سال ۲۰۱۸ میلادی فروشگاه لوکس LVMH برای تسریع گسترش حوزه و فعالیت بین المللی خود به ویژه در روسیه و چین بخش عمده سهام میسون فرانسیس کورکجیان را خریداری کرد. از پایان سال ۲۰۲۲ میلادی برند کورکجیان در ۷۰۰ نقطه فروش در ۴۵ کشور جهان حضور داشته است.

کورکجیان می‌گوید: “هنوز خلق عطر با سفارش دیگران یک چالش است، اما آسان‌تر یا سخت‌تر از انجام آن برای برند شخصی‌ام نیست. زمانی که برای خانه‌های بزرگ کار می‌کنم مهلت زمانی و بودجه در اختیار دارم. اغلب خلاقیت من در یک ارزیابی بازار در محک آزمون قرار می‌گیرد. از طرفی برای برند شخصی‌ام بر همه چیز از نام عطر گرفته تا نوع بسته‌بندی آن نظارت دارم. من نمی‌توانم پنهان شوم و الهام بخشی‌ام تنها چیزی است که دارم. این بازاریابی در خدمت یک دیدگاه هنری واقعی است. این امری منحصر فرد در صنعت ساخت عطر است”.

عطری که در سال ۲۰۲۲ میلادی بیش‌ترین صحبت‌ها در مورد آن در رسانه‌های اجتماعی صورت گرفت عطر “باکارا روژ ۵۴۰” بود که یکی از شاهکار‌های کورکجیان محسوب می‌شود. نتیجه نظرسنجی‌های آنلاین حاصل کار سایت بریتانیایی Hey Discount است که در جریان آن داده‌های سالانه جستجوی گوگل (۵۹۶۷۰۰۰ بار جستجو)، بازدید‌های تیک تاک (۱۱۰۷۰۰۰۰۰ بازدید) و هشتگ‌های اینستاگرام (۲۰۵۷۰۷ هشتگ) را مورد تجزیه و تحلیل قرار داده است.

کورکجیان می‌گوید:”موفقیت گاهی غیرقابل پیش‌بینی است. من فکر می‌کنم مردم نسبت به عطر باکارا روژ ۵۴۰ به نوعی وسواس پیدا کرده اند، زیرا اثر بویایی منحصربفردی دارد که ما با ترکیب گیاهان گلدار چوبی و ترکیبی کهربایی به آن دست یافتیم”. باکارا روژ ۵۴۰ تجربه‌ای جالب است. این عطر در سال ۲۰۱۴ میلادی برای جشن ۲۵۰ سالگی باکارا سفارش داده شد و تنها ۲۵۰ بطری از آن آماده و عرضه شده بود. کورکجیان، اما می‌گوید: “مردم از استشمام بوی آن دیوانه شدند و بلافاصله فروخته شد”. باکارا روژ ۵۰۴ هم چنین یکی از کپی شده‌ترین عطر‌های دنیاست. او می‌گوید: “البته این باعث شرمساری است و خرید نسخه‌های کپی‌برداری شده از یک عطر خلاف حق انتشار و تولید است. اکنون گروهی از عطرسازان گردهم آمده‌اند تا برای برسمیت شناخته شدن مالکیت معنوی در دنیای عطر تلاش کنند”.

کورکجیان در دفتر کار خود در کنار یک آزمایشگاه کوچک قدیمی متشکل از رایحه‌های مختلف کار می‌کند کیفی که در آن انواع عطر‌ها جای گرفته‌اند. برخی در شیشه‌های کوچک قرار دارند، برخی شفاف هستند و برخی دیگر کهربایی. درون آن کیف انواع اسانس‌ها نگهداری می‌شوند. گویی که یک کیمیاگر در حال انتخاب عناصری سحرآمیز است. برخی از رایحه‌های موجود در کیف بوی ناخوشایندی دارند. تنها کورکجیان می‌داند چگونه از آن عطری عالی بسازد.

فرارو

0 0 رای ها
امتیاز به مطلب
دنبال کردن نظرات
اطلاع از
0 نظر
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
پربیننده امروز
آخرین مطالب
0
خوش‌حال می‌شیم نظرتون رو درباره این مطلب بدونیمx