به گزارش آیزندگی، درست است که استخدام بدون سابقه کار، تا اندازه ای سخت خواهد بود، ولی نباید ناامید شد. بیشتر کسانی که سابقه شغلی چندین ساله دارند هم کار خود را از یک نقطه ای آغاز کردهاند و روزی در همین جایی که شما هستید، بودند.
برای اولین بار چطور کار پیدا کنم؟
از یک نقطه آغاز کنید
شما برای به دست آوردن تجربه باید از جایی آغاز کنید. پس میتوانید در شرکت، سازمان یا حتی به عنوان کارآموز در یک کارگاه کوچک شروع به کار کنید. راه دیگری نیز هست، اینکه کارهای داوطلبانه انجام دهید. این روزها خیلی از شرکتهای کارآموز استخدام میکنند. نکته منفی کارآموزی این است که امکان دارد شما مجبور شوید برای حداقل سه ماه بدون حقوق یا با حقوقی کم کار کنید؛ ولی پس از پایان دوره کارآموزی اغلب به نیروی ثابت تبدیل خواهید گردید. شما از این روش میتوانید تجربه به دست آورید، در راه استقلال گام بردارید و سابقه خود را بسازید. برای آغاز میتوانید بسته به شغل مورد علاقهتان در کارهای مربوطه به طور پاره وقت یا کامل کار کنید.
شبکهسازی کنید
برای خیلی از موقعیتهای شغلی هیچ وقت آگهیای داده نمیشود. به این گروه فرصتها «بازار شغلی نهان» میگویند. برای پیدا کردن این کارها شخص باید راهی برای نزدیک شدن به آن فرصت پیدا کند. شبکهسازی برای پیدا کردن فرصتهای شغلی اهمیت زیادی دارد.
حتی چنانچه افرادی که میشناسید مستقیما در مورد استخدام اطلاعی نداشته باشند این امکان وجود دارد که آنها اشخاص دیگری را بشناسند که در این مورد آگاهی داشته باشند.
به روزنامهها و سایتهای کاریابی مراجعه کنید
روزنامههای کاریابی به صورت سنتی فرصتهای به وجود آمده را آگهی میکنند. با اینکه این روزنامهها هنوز هم وجود دارند خیلی از آنها به صورت مجازی درآمدهاند. شما میتوانید از سایتهایی که به صورت آنلاین آگهیهای کار را منتشر میکنند استفاده کنید.
وبسایت شرکتها و آگهی استخدام
چنانچه همین حالا کارفرمای مورد علاقهتان را میشناسید، چرا به طور مستقیم به قسمت استخدامی سایت آن شرکت سر نزنید؟ چنانچه موقعیتهای شغلی سایت را در نظر داشته باشید چه بسا چیزی را که در انتظارش بودید را به دست بیاورید. لیستی از کارفرمایانی که به کار با آنها علاقه دارید تهیه کنید و به وبسایت آنها مرتب سر بزنید. چنانچه شرکت خاصی را در نظر دارید امکان دارد مدتی طول بکشد تا دقیقا پستی که با شرایط رزومهی شما هماهنگ باشد پیدا کنید. ولی چنانچه به اندازهی کافی میتوانید زمان بگذارید این شیوه بهینه برای پیدا کردن کار مورد علاقه تان است.
شبکه های اجتماعی
سایت هایی مثل اینستاگرام و… میتوانند بستر مناسبی برای پیدا کردن شغل مدنظر باشند.
متخصص شوید
این مورد در ادامه موارد قبلی است. که کمک می کند بدانیم چطور کار پیدا کنیم. در مورد بازار کار و شغل مورد نظرتان اطلاعات کسب کنید. این موضوع نه تنها باعث ایجاد تصوری در مورد شغلی که دوست دارید میشود، که به شما در جلسه مصاحبه هم کمک خواهد کرد. با انجام این کار به تدریج به یک متخصص تبدیل میشوید و دایره آشنایانتان نیز بیشتر میشود. برای شروع بلاگهای مختلف را بخوانید و با اصطلاحات تخصصی حرفهتان آشنا شوید.
اهداف منطقی داشته باشید
به عنوان یک تازه کار و کسی که بدون سابقه کاری به دنبال شغل است، بهتر است خیلی بلندپرواز نباشید. علاقه های شما باید هماهنگ با تواناییهایتان باشد، پس به دنبال فرصتهای شغلیای باشید که در هنگام وارد شدن توانایی انجام آنها را دارید. باید این نکته را در نظر که میدانید تازه کار و در آغاز راه هستید، ولی بسیار به یادگیری علاقه دارید. در مرحله بعد تلاش کنید اشتیاقتان را نیز برای گرفتن شغل مورد نظر نشان دهید.
شیوه ها برجسته و خلاقانه برای یافتن کار
در بازار رقابتیِ پیدا کردن کار، بعضی از کارجویان به سوی شیوه های خلاقانهتری پیش رفتهاند تا توجه دیگران را به خود جلب کنند. بیلبوردها، فرستادن ایمیل با تعداد بالا به همراه کپی رزومهی کاری و حتی درج آگهیِ «آماده به کار» در نیازمندیهای گوناگون، تنها بعضی از شیوه هایی هستند که اشخاص برای دیده شدن به وسیله کارفرمایان به کار گرفتهاند. هرچند این شیوه ها امکان دارد اثربخش باشند، باید احتیاط کرد. امکان دارد بتوانید توجه مسئولین استخدام را جلب کنید همچنان که امکان دارد پیامی نامناسب به آنها انتقال دهید. چنانچه میخواهید به سراغ ایده پردازی و تکنیکهای خلاقانه بروید، مطمئن شوید شیوه شما در تناسب با شرکتی است که تصمیم دارید در آن کار کنید.
منبع: بیتوته